Tips voor je eigen mancave

Share

Elke man verdiend een ruimte om terug te trekken van de druk op het werk, het hectische gezinsleven en gewoon even helemaal zichzelf zijn. Dat doe je natuurlijk het liefst in een echte mancave. Voor iedereen kan een mancave anders zijn, zo gaat de een het liefst een pot darts spelen terwijl de ander het liefst op de bank ploft en een goede film kijkt. Het maakt ook niet uit wat jij het liefst doet, het gaat erom dat je de ruimte inricht zodat jij helemaal kan ontspannen. Maak een planning, kijk wat je daarvoor nodig hebt en haal zo nodig het Makita gereedschap in huis om je ruimte perfect te maken.

Kies een geschikte ruimte

Voordat je begint met het inrichten van je mancave moet je wel de juiste ruimte ervoor kiezen. Zo is voor de een de zolder perfect en moet de ander gebruik maken van de schuur. Naast dat je natuurlijk genoeg ruimte wilt hebben voor je mancave gaat het vaak ook om genoeg elektriciteitspunten en aansluitingen. Zo kan de schuur bijvoorbeeld de perfecte grootte hebben, maar als er niet genoeg elektriciteitspunten zijn zal je toch moeten zoeken naar een andere ruimte.

Wat heb je nodig?

Iedereen zoekt natuurlijk iets anders voor hun mancave, maar toch zijn er een paar punten die elke mancave gemeen hebben. Zo kan er in geen een mancave een koelkast ontbreken. Want wanneer jij je terugtrekt in je eigen mancave wil je natuurlijk niet elke keer de keuken inlopen voor een drankje. Je kan er ook voor kiezen om een bar te plaatsen in je mancave, zo heb je naast een plek voor de koelkast meteen een mooi meubelstuk. Naast een koelkast voor bijvoorbeeld een lekker koud biertje kan een goed geluidssysteem eigenlijk ook niet ontbreken. Zo kan je deze gebruiken voor wanneer je een goede film kijkt, maar ook voor een lekker muziekje tijdens het darten. Voordat je begint met het inrichten van je man cave is het slim om een lijstje te maken met wat jij allemaal wilt. Zo zorg je er ook voor dat je dadelijk niet onnodig veel spullen gaat kopen die je uiteindelijk niet echt nodig hebt. Begin met wat je echt nodig hebt om te ontspannen, je kan later altijd nog uitbreiden.

Maak het écht jouw mancave

Je hebt nu de ruimte ingericht zodat jij je helemaal kan ontspannen, maar nu moet je het nog echt jouw mancave maken. Dit kan je op verschillende manieren doen, zo kan je foto’s of posters van je favoriete sport ophangen maar ook een muur vol zetten met je favoriete boeken. Het gaat dan ook om wat jij het liefste doet en wat bij jou past. Een andere manier om het echt jouw mancave te maken is door een meubelstuk zelf te maken. Zo kun je bijvoorbeeld die bar voor in je man cave zelf bouwen, zorg er dan wel voor dat je het juiste gereedschap gebruikt, zoals een Makita afkortzaag. Je wilt natuurlijk niet dat die bar uit elkaar valt als jij en je vrienden erop leunen.

 

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News