4 dingen die je niet moet doen als je een burn-out hebt

Share

Een burn-out lijkt haast onvermijdelijk in de moderne werkomgeving. Meer en meer mensen krijgen ermee te maken. Het is dus belangrijk om in ieder geval te weten hoe je hiermee om moet gaan. Wanneer je op zoek gaat naar informatie, dan zal je vaak kennis opdoen over de dingen die je wel moet doen wanneer je last hebt van de bijbehorende problemen. Het is wel belangrijk om te weten dat er ook een aantal dingen zijn die je juist niet moet doen wanneer je met een burn-out te maken hebt.

1 Lotgenoten zoeken

Hoewel het vaak aanlokkelijk lijkt om met gelijkgestemden over je problemen te praten zit hier wel ook een nadeel aan. Jullie zitten namelijk allemaal in datzelfde dal waar vooralsnog niemand is uitgeklommen. Het is veel beter om een expert te raadplegen. Praten is immers zeker goed om je problemen in je hoofd mee op orde te krijgen, maar alleen wanneer het constructief is. Ga dus op zoek naar een professional die je kan helpen bij het doormaken van een groei zodat je herstelt en weer aansterkt. Probeer zo veel als mogelijk te vermijden dat je in een kringetje terecht komt waar je niet uit komt.

2 Tempo erachter zetten

Je bent iemand die van aanpakken houdt. Dit is dan ook de manier waarop je de burn-out wilt bestrijden. Even doorzetten met dat herstel. Alleen is deze mentaliteit wel ook een deel van de reden waarom het in de eerste plaats misging. Je hebt zo doorgejaagd dat je jezelf over de grens hebt geduwd. Dat los je alleen maar op door er de tijd voor te nemen en echt geheel tot rust en tot jezelf te komen. Dit doe je niet zomaar even in een paar dagen of een paar weken. Zet er dus geen tempo achter maar geef het de tijd.

3 Lusteloos Netflix kijken

Het andere uiterste is ook weer niet de oplossing. Wanneer je met een burn-out te maken krijgt wil je eigenlijk alleen maar wegduiken en rusten. Dit is zeker ook belangrijk, maar het is wel belangrijk dat je je energie en je levenslust terugvindt. In de eerste periode, van zeven tot veertien dagen, mag je best veel rust pakken en onderuit hangen op de bank of in je bed. Daarna is het echter wel zaak om je leven weer langzaam maar zeker weer op te pakken. Probeer wat dingen te doen en jezelf weer terug te vinden.

4 Je oude ritme weer oppakken

Wanneer je voelt dat je aan het herstellen van je burn-out, dan is het verleidelijk om de grens steeds iets verder te verleggen. Dit is echter het gevaar van de wolf in schaapskleren. Uiteindelijk bestaat namelijk de kans dat je helemaal terug in je oude patroon vervalt. Dit is natuurlijk exact het tegenovergestelde van wat de bedoeling is. Alleen al om die reden moet je dus ook niet in deze valkuil trappen. Let erop dat je niet weer gaat doen wat je hiervoor deed maar leer van je fouten.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News