4 veelgemaakte fouten bij poker

Share

Heb je al regelmatig een potje poker gespeeld? Dan hoeven wij je niet meer te vertellen hoe dit spel werkt. In dat geval ben je klaar om te spelen om echt geld. Reken je overigens niet direct rijk, want het is geen uitgemaakte zaak dat je ook daadwerkelijk geld wint. Nee, want bij poker is de kans op verlies altijd aanwezig. Om de kans op verlies te minimaliseren, zetten wij hier 4 veelgemaakte fouten bij poker op een rijtje.

1. Meegaan met iedere hand

Speel je texas holdem poker en krijg je twee azen gedeeld? Dan ga je uiteraard mee. Dit is namelijk de hoogste combinatie die je aan het begin van het spel kunt krijgen. Als je een lager pair hebt,  waag je het er misschien ook op. Mogelijk komt er nog een kaart met dezelfde waarde op tafel, waardoor je three of a kind hebt. Toch is het niet verstandig om met iedere hand mee te gaan. Waarom niet? Omdat de kans op winst met een lage pair minimaal is. Dit is eveneens het geval als de waarde van jouw twee kaarten behoorlijk ver uit elkaar ligt. De kans op een hoge combinatie is dan immers een stuk kleiner.

2. Te vroeg stoppen

Meegaan met iedere hand is een veelgemaakte fout bij poker, maar dat geldt ook voor te vroeg stoppen. Heb jij jouw kaarten weggegooid en had je met de eerste drie open kaarten op tafel al een hoge combinatie kunnen maken? Dan baal je hier ongetwijfeld stevig van. Weeg jouw kansen daarom goed af voordat je de knoop doorhakt. Twijfel je? Dan kun je besluiten om de eerste drie kaarten aan te kijken. Wanneer dit je niets oplevert, kun je jouw kaarten alsnog weggooien.

3. Keuzes baseren op basis van emoties

Als je online poker speelt, moet je er altijd voor waken dat emoties niet de overhand nemen. Helaas gebeurt dit behoorlijk vaak. Verlies je bijvoorbeeld met een hoge combinatie? Dan zorgt dit vast en zeker voor de nodige frustratie. Deze frustratie neem je mogelijk mee naar de volgende ronde. Sta dit niet toe, want gokken op basis van emoties is niet verstandig. Doe je dit wel? Dan verlies je waarschijnlijk alleen nog maar meer geld. Probeer je daarom altijd snel over een verlies heen te zetten.

4. Niet weten wanneer je moet stoppen

Heb je veel geld verloren met poker? Dan probeer je jouw verliezen mogelijk terug te winnen. Veel spelers doen dit door hun inzet te verhogen. Een slechte zaak, want er wordt lang niet altijd nagedacht over de gevolgen van een hogere inzet. Je kunt namelijk nog veel meer verliezen als je met een hogere inzet speelt. Desondanks is dit toch een veelgemaakte fout onder pokerspelers. Zorg er daarom altijd voor dat je weet wanneer je moet stoppen.

Read more

Local News