Auto huren of auto leasen? wij gaan op onderzoek

Share

Auto huren of auto leasen? Wanneer je een andere auto nodig hebt, dan zou je er één kunnen kopen. Alleen zou een beperkt budget weleens heel sterk in de weg kunnen staan. Dan is het dus vooral ook slim om eens naar een aantal andere opties te kijken. Bijvoorbeeld de mogelijkheden om tijdelijk over een auto te beschikken. Dat kan bijvoorbeeld door een auto leasen of een auto huren. Welke van deze twee opties kan je dan het beste nemen? Om hier een wat beter antwoord op te kunnen geven is het belangrijk om eerst eens naar de beide opties te kijken voor je kiest.

De leasevorm

Om te beginnen is het belangrijk om te kijken naar de verschillende leasevormen. De afgelopen jaren heeft dit namelijk een behoorlijke vlucht genomen. Daardoor kan je het leasen bijvoorbeeld net iets beter aanpassen op je wensen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om als privépersoon te leasen met private lease. Dan is het vooral dus ook belangrijk om te bedenken hoe het met de lengte van de lease zit. Hoe lang wil je over de auto kunnen beschikken? Om het zo dicht als mogelijk bij een auto huren te houden komt dan eigenlijk één optie naar voren als de ideale vorm van leasen.

Shortlease of toch auto huren

Het huren van een auto doe je meestal voor de korte termijn. Daarom is het voor de vergelijking het best als je dit naast shortlease legt. Dit is namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, de leasevorm waarbij je niet voor een lange periode aan een auto vast zit, maar slechts voor een beperkte tijd. Dit kan van enkele weken tot enkele maanden variëren, maar het is in ieder geval nooit lang. Dit kan dus een flink voordeel met zich meebrengen. Al zijn er ook wel enkele keerzijdes. Het is dus wel belangrijk om hier op de juiste manier mee om te springen.

Het voordeel van leasen

Leasen, zelfs wanneer het om shortlease gaat biedt natuurlijk wel een mate van zekerheid. Er komt immers altijd een contract aan te pas. Om die reden is er dus altijd de wetenschap dat er kan worden teruggevallen op de leasemaatschappij wanneer er iets tegen zou zitten. Dit is als een belangrijk voordeel te zien. Bovendien is het vaak goed mogelijk om gloednieuwe auto’s via deze weg te kunnen rijden. Zelfs als het maar voor een hele beperkte tijd is. Dat maakt het dus al snel de vorm die de meeste mannen het meest zal aanspreken. Dit is goed te begrijpen.

Auto huren is de andere kant

Juist het voordeel van leasen kan ook als een nadeel worden gezien. Er is immers altijd sprake van een bepaald contract waar enkele voorwaarden in staan. Het auto huren maakt het dus alleen maar nog flexibeler. Dit kan letterlijk per dag worden bekeken. Terwijl de kosten en wat daarbij inbegrepen zit min of meer met elkaar te vergelijken zijn. Dat maakt het dus een flink stuk gemakkelijker om snel te schakelen wanneer dit nodig is. Vooral als privépersoon kan dit heel belangrijk zijn. Veel belangrijker nog dan dat dit als ondernemer geldt.

Het oordeel auto leasen of auto huren

Het kan wel lastig zijn om een definitief oordeel te vellen over wat nu eigenlijk de beste keuze is. Shortlease en auto huren liggen immers heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk lijkt shortlease toch net een kleine voorsprong te hebben. Voor een relatief redelijk bedrag kan je zomaar enkele weken in een hele strakke auto rijden waar je je echt even op en top man in kan voelen. Terwijl je er na enkele weken ook weer heel gemakkelijk van af kunt omdat de leasemaatschappij hem gewoon weer inneemt. Alle reden om deze manier van autorijden behoorlijk serieus te gaan nemen vanaf nu.

Photo by why kei on Unsplash

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News