Auto online kopen waarom zou je dat doen

Share

Auto online kopen? Je gelooft er nu misschien nog niet in. Toch zal de volgende auto die je koopt, of die daarna, via internet worden aangeschaft. Zo’n grote aankoop vanaf een beeldscherm bepalen? Dat lijkt je onwaarschijnlijk. Toch is dit al veel gebruikelijker dan je denkt. Dat maakt het dus ook leuk om eens te kijken of er een aantal redenen tussen zitten die jou, als de man die je bent, ervan kunnen overtuigen om ook aan een online autoaankoop te gaan denken. De kans blijkt vaak flink groot te zijn. Dat komt onder andere door deze punten.

Auto online kopen is makkelijker onderhandelen

Online kopen is in allerlei branches al de reden geweest waardoor de prijzen scherper dan ooit zijn. Dat komt onder andere door de mogelijkheden om te vergelijken. Omdat je zelf, of door vergelijkingssites, snel inzichtelijk kan maken wat de prijzen zijn, kan je de beste deal direct vinden. Juist als het gaat om een grote investering als een auto is dit natuurlijk juist een enorm voordeel. Dit is dan ook precies de reden waarom er eens stijging in het aantal onlineverkopen te zien is. De meeste kopers geven dit als één van de belangrijkste redenen voor deze keuze op.

De tijd nemen als je een auto online koopt

Je kunt online veel beter oriënteren. Het is niet voor niets dat er verkooptechnieken bestaan en dat veel verkopers in het verleden in winkels en showrooms op prestatiebasis salaris of bonussen kregen. Hoe beter ze konden pitchen, hoe beter de verkoopcijfers waren. Vooral ook omdat moderne mannen hier nu eenmaal gevoelig zoor zijn. Dat is nu dus verleden tijd. Als er al een digitale verkoper aan te pas komt, dan is deze ver weg. Daardoor kan je veel meer in alle rust rondkijken en nog even nadenken over de aankoop die je misschien wilt doen. Of misschien juist niet wilt doen.

Auto online kopen en de service dan?

Online auto kopen betekent niet dat je koopt en daarna direct vast zit. De bedrijven en dealers die met deze vormen experimenteren zijn wel zo slim om in ieder geval nog servicepunten te behouden. Daar kan je de auto bijvoorbeeld laten bijstellen als iets je niet bevalt. Bovendien kan je hem hier nog binnen een bepaalde tijd achterlaten als hij toch niet bevalt. Meestal geldt er dan een proeftijd van twee weken of een maand. Zo kan je dus altijd nog terug als het toch niet is wat je verwacht. Dit werkt eigenlijk misschien wel beter dan die rare proefrit rondom de dealership waar je het vroeger mee moest doen.

Auto online kopen op maat gemaakt

De service wordt veel meer op maat gemaakt. Ook dit is een typisch voorbeeld van online handelen. Wanneer je hebt bepaald welke auto je wilt, welke extra’s je wenst en welke kleur deze moet hebben, dan kan je er eigenlijk gewoon op gaan zitten wachten. Alles wordt verzorgd en de auto wordt gewoon thuis bij je voor de deur neergezet. Klaar om te rijden. Je hoeft dus al niet naar de dealer om hem uit te kiezen. Maar je bent ook van dat rare champagnemomentje af waarmee de verkopers zichzelf op de borst sloegen als ze jou een auto definitief hadden weten verkopen.

Online uitproberen?

Waarschijnlijk klinkt een auto online kopen inmiddels al een flink stuk realistischer dan enkele minuten geleden. Er zijn verschillende aanbieders die inmiddels met deze mogelijkheden zijn gaan experimenteren. Dit geldt zowel voor verkopers van nieuwe auto’s, als voor aanbieders van occasions. Daardoor is het dus voor eigenlijk iedereen mogelijk om de auto van zijn wensen te pakken te krijgen. Het is dus de hoogste tijd om dit zelf maar eens te gaan proberen. Wanneer je echter je eerste online auto hebt gekocht, dan moet je er wel op voorbereid zijn dat je dit nooit meer anders zal doen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News