Ben jij al naar een andere zorgverzekeraar overgestapt?

Share

Ben jij al je hele (volwassen) leven tegen ziektekosten verzekerd bij dezelfde zorgverzekeraar, en denk je er ook eigenlijk nooit over na om over te stappen naar een andere? Of ben jij juist iemand die ieder jaar alle premies en vergoedingen naast elkaar legt, en overstapt naar de zorgverzekering die het best aansluit bij je wensen en eisen? Waar sommige mensen nog nooit zijn overgestapt van ziektekostenverzekering, doen anderen het juist jaarlijks. Slim, of een overbodige moeite?

Nog nooit overgestapt? Check of je nog wel echt goed zit

Als je nooit problemen hebt met je zorgverzekering, je altijd netjes wordt geholpen en vrijwel alle medische kosten die je maakt gewoon worden vergoed, dan is het natuurlijk best logisch dat je nog nooit echt aan overstappen hebt gedacht. Je andere verzekeringen laat je als ze je goed bevallen ook gewoon lopen, daarbij kijk je ook niet ieder jaar of je ergens anders misschien net wat beter uit kunt zijn. Waarom zou je dat bij je zorgverzekering wel doen?

Een logische gedachtegang, en zit je helemaal op je plek bij je verzekeraar, dan heb je misschien ook weinig reden om er te vertrekken. Toch kan het goed zijn om er eens echt kritisch naar te kijken. Om de hoogte van je premie en de mate van dekking eens naast die van een paar andere verzekeraars te leggen. Je kunt tenslotte wel het idee hebben dat je goed zit, maar misschien zit je bij een andere verzekeraar nog wel veel beter. Bieden zij dezelfde dekking aan tegen een lagere prijs, of zelfs een hogere dekking tegen dezelfde prijs. Overstappen kan je dan serieus geld besparen, en het zou zonde zijn om dat te laten liggen.

Past je aanvullende verzekering nog bij je?

Een basisverzekering, met een vaste dekking die door de overheid wordt bepaald, die hebben we allemaal. Dat is nu eenmaal verplicht. Aanvullende verzekeringen zijn dat niet, en kun je dus naar eigen behoefte afsluiten. Merk je dat je vaak medische kosten hebt die je niet vergoed krijgt? Dan kun je vaak beter een aanvullende zorgverzekering kiezen met een wat hogere dekking. Maar het tegenovergestelde kan ook het geval zijn. Misschien ben je wel aanvullend verzekerd tegen kosten die je werkelijk nooit maakt, en ook niet meer zal gaan maken. Dan kun je vaak beter overstappen naar een wat goedkopere variant die deze kosten niet dekt, dat kan je veel geld schelen, terwijl je er in de praktijk weinig van zal merken.

Read more

Local News