Breng licht in je huis met een lichtstraat

Share

Bij een lichtstraat komt misschien eerst de letterlijke betekenis in u op, namelijk een straat met veel licht. Echter, dit is niet precies wat het is. Een lichtstraat is namelijk een raam voor in je dak. Zo kan er super veel natuurlijk licht uw huis in komen. Er komt dan een ‘straat van licht’ je huis in, vandaar de naam. Een lichtstraat komt tegenwoordig steeds vaker voor. Veel architecten maken ook ontwerpen van nieuwe huizen waarin het verwerkt wordt. Mensen willen namelijk erg graag een licht huis. Door een raam in het dak te hebben, komt er de hele dag zonlicht naar binnen. Een normaal raam in de buitenmuur laat natuurlijk ook licht binnen, maar hier komt minder licht doorheen dan bij een raam in het dak.

In welke ruimte wordt een lichtstraat gebruikt?

Een lichtstraat kan eigenlijk in alle ruimtes in uw huis prachtig staan. Natuurlijk daglicht wordt door steeds meer mensen als erg fijn ervaren. Het levert ook een gezond binnenklimaat op en is een voorwaarde om fijn te kunnen leven. Om er optimaal van te kunnen profiteren, is het handig om de ramen in een ruimte te plaatsen waar u vaak te vinden bent. Voorbeelden hiervan zijn de keuken of de zithoek. Hier komt dan erg veel licht naar binnen. Ook krijgt u het gevoel dat u buiten bent. Als de zon schijnt en u zit te eten, voelt het net of u buiten in het zonnetje zit. Als het regent, hoort u het gekletter op het raam. Dit is een erg rustgevend geluid. Ondertussen zit u dan wel lekker droog binnen.

Lichtstraat op maat

Een lichtstraat kan voorkomen in alle formaten. Daarom wordt er door glasdiscount geluisterd naar uw wensen en wordt het speciaal voor u op maat gemaakt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u een lange dunne strook met ramen wil. Ook kan zelfs het halve dak bedekt worden met ramen. Het is uw huis en daarom kunt u zelf bepalen hoe u wil dat het er uit komt te zien. Daarom kan u de afmetingen doorgeven en dan doen de makers de rest van het werk. Naast de ramen, krijgt u alle benodigdheden er natuurlijk bijgeleverd. Hierbij gaat het om profielen, kapjes en rubbers. Daarnaast krijgt u ook een handleiding bijgevoegd, zodat u zelf met duidelijke instructies de lichtstraat kunt gaan monteren.

De lichtstraat die wordt geleverd, zal standaard gemaakt zijn van veiligheidsglas. Dit houdt in dat wanneer het glas ooit breekt, er geen scherpe stukken naar beneden zullen vallen. Ook al is de kans enorm klein dat het glas zal breken, is het toch een erg prettig idee. Daarnaast kunt u kiezen voor enkel glas of isolatieglas. Isolatieglas is dubbel glas. Dit zorgt ervoor dat de ruimte goed geïsoleerd blijft. Met enkel glas gaat er namelijk veel warmte verloren. Isolatieglas is dus een goede optie wanneer u wil besparen op energiekosten. Ook wordt uw energielabel er hoger van. Dit betekent dat uw huis meer waard kan worden wanneer u het verkoopt.

Read more

Local News