Auto online? De autohandel vindt meer online plaats

Share

Het kopen van een nieuwe auto werd lange tijd gezien als iets wat bij uitstek niet online kon gebeuren. Tech liefhebbers konden overal apps en webshops voor maken, maar de autoshowroom bleef altijd bestaan. Dat was de gedachte. Toch is daar inmiddels meer en meer een kentering in te zien. Dat gaat stap voor stap. Dat maakt het ook extra interessant om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is op dit vlak. Dat is veel meer dan je misschien tot nu toe dacht. De volgende zaken zijn in ieder geval zeer aantrekkelijk.

Gemakkelijk een auto online verkopen

Wat je misschien al wel weet, is dat het gemakkelijk is om een auto te verkopen via de digitale weg. Een aantal bekende aanbieders is al enige jaren actief en je kan heel snel je auto via deze weg aanbieden en verkopen. Dit is zelfs al zo gebruikelijk, dat het één van de grootste markten in deze branche is gaan vormen. Deze stap is ook heel belangrijk geweest voor de acceptatie van online autohandel. Als dit kan, dan is er meer mogelijk, denken zowel de aan bieders als de consumenten. Daarom is er tegenwoordig nog meer.

Op zoek naar onderdelen

Het verkopen gaat dus relatief gemakkelijk. Hoe zit het echter met het aankopen? In de eerste plaats is dan te zien dat er een goede handel in onderdelen op gang is gekomen door de jaren heen. Er zijn verschillende apps en websites die je hier heel gemakkelijk mee kunnen helpen. Wanneer je in je appstore kijkt, dan zal je hele handige apps tegenkomen die het browsen door voorraden van handelaren in het hele land mogelijk maken. Daardoor is het mogelijk om nagenoeg elk onderdeel voor elke auto direct te vinden en te bestellen. Dat is gemakkelijk.

Een hele auto online kopen

Ook de volgende stap wordt al gezet. Het kopen van een hele auto is al mogelijk, maar zal nog veel verder gaan ontwikkelen. In de eerste plaats is er veel mogelijk op het gebied van kopen van tweedehandsauto’s. Die zijn heel gemakkelijk online te vinden op allerlei sites en apps en je kan direct een bestelling plaatsen. Merken kiezen er meer en meer voor om je online je auto te laten samenstellen. Die kan je dan flink op maat laten maken en dan vervolgens bij de dealer afhalen. Daardoor doe je eigenlijk bijna alles zelf.

Auto online kopen? Bestellen in de webshop

De laatste stap is natuurlijk het kopen van een auto in een webshop. Het moet straks net zo gemakkelijk worden om een auto te kopen als het kopen van een boek of je favoriete sneakers. Een merk dat daar al heel ver in is, is Tesla. Die fabrikant is al in grote mate met Amazon bezig met het verkopen van allerlei zaken. Vooralsnog zijn het vooral fan-items en kleine onderdelen voor de auto. De wens om uiteindelijk de modellen via deze weg te verkopen is echter wel al uitgesproken. Dit zou dus snel kunnen gaan gebeuren.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News