De fiets die een leven lang meegaat: bestaat die?

Share

Als kind had je iedere paar jaar een nieuwe fiets nodig. Een fiets heeft tenslotte een bepaalde maat, en er kwam een moment dat je er te groot voor was geworden. Door het stuur en het zadel hoger te zetten kun je het nog wel een tijdje uitzingen, maar uiteindelijk ben je de fiets toch echt ontgroeid. Als je ouder wordt stop je met groeien. Betekent dat dan ook dat je nooit meer een nieuwe fiets hoeft te kopen? In theorie wel, maar de praktijk laat toch iets anders zien.

Je groeit niet meer, maar je verandert nog wel

Waar je als kind ieder jaar een nieuwe fiets nodig had omdat je te groot was gegroeid voor je oude exemplaar, is dit als volwassene niet meer het geval. Over het algemeen kunnen kinderen vanaf een jaartje of 14 zeker wel over naar een ‘volwassen’ fiets, die qua maat hun hele leven mee zou kunnen gaan. Maar gaat dat ook lukken? Meestal niet, helaas. Een fiets slijt, loopt beschadigingen op of wordt gestolen. Allemaal redenen om een fiets uiteindelijk toch te moeten vervangen.

Dat zorgt ervoor dat ‘fiets voor het leven’ eigenlijk niet bestaat. Maar tien jaar of langer kan een fiets van Muto, zeker als je er goed voor zorgt, best meegaan. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je je elektrische fiets regelmatig laat onderhouden door een erkend specialist. Juist om die reden is het natuurlijk wel van extra groot belang dat je kiest voor een model waar je nu, maar ook in de jaren die volgen goed mee uit de voeten kan zodat je hier lang plezier van gaat hebben. 

Denk aan vandaag, maar ook aan later

Een fiets kan een prijzige aankoop zijn. Zeker nu steeds meer mensen kiezen voor een e bike, loopt het bedrag dat we uitgeven bij de fietswinkel steeds verder op. Ook in dit geval loont het de moeite om even de tijd te nemen om de goede keuze te maken. Kies voor een fiets waarop het prettig fietsen is naar je werk, maar waarmee je ook in je directe omgeving goed uit de voeten kan. Fiets je graag langere afstanden? Zorg dan ook zeker voor een accu met een aardige inhoud. Mocht je twijfelen welke fiets het beste bij je past? Er zijn vele specialisten die je kunnen helpen bij je keus. 

Read more

Local News