De meeste goals zie je bij Paris Saint-Germain

Share

Van de koplopers in de vijf grote Europese voetbalcompetities scoort Paris Saint-Germain de meeste doelpunten. De ploeg uit de Franse hoofdstad scoort gemiddeld 2,9 doelpunten per wedstrijd en is hiermee net iets productiever dan FC Barcelona, dat 2,8 keer per wedstrijd het net weet te vinden. Dat blijkt uit onderzoek van VoetbalreizenXL. Zij onderzochten hoe goed de koplopers daadwerkelijk zijn.

Met gemiddeld 2.9 goals per wedstrijd en gemiddeld 15 schoten op doel is Paris Saint Germain de meest aantrekkelijke koploper uit de vijf grootste Europese competities. Supertalent Kylian Mbappé nam maar liefst 13 van de 50 goals voor zijn rekening en lijkt van onmisbare waarde voor de ploeg. Met extreem hoge passnauwkeurigheid en een hoog balbezit percentage lijkt Paris Saint Germain onbedreigd richting een nieuw kampioenschap te voetballen.

Het FC Barcelona van o.a. Messi en Suarez lijkt dit jaar echter kwetsbaarder dan ooit. Met maar liefst 14 verliespunten en een groot aantal gele en rode prenten lijkt het koploper Barcelona nog niet echt voor de wind te gaan. Toch is deze koploper met 62% balbezit de meest dominante lijstaanvoerder van de competities.

In Engeland is er in de stad Liverpool reden voor euforie. Het elftal van trainer Jürgen Klopp heeft de eerste seizoenshelft slechts eenmaal verloren en heeft maar liefst 12 duels het doel schoon weten te houden. De club beschikt dan ook over de minst gepasseerde verdediging. Grote rol lijkt hierbij weggelegd voor Nederlander Virgil van Dijk.

Het Juventus van Cristiano Ronaldo lijkt dit seizoen wel eens met losse flodders te schieten. Met maar liefst 19 schoten per wedstrijd op het vijandelijke doel (meeste van alle koplopers) lijkt succes gegarandeerd. Niets is minder waar met gemiddeld slechts 2 doelpunten per wedstrijd.

In de Duitse Bundesliga is Borussia Dortmund de verrassende koploper. De ploeg is uiterst effectief scoort 2,6 keer per wedstrijd uit 13 doelpogingen. De prestatie van ‘BVB’ is extra knap, omdat de marktwaarde van de selectie met 570 miljoen euro relatief laag is.

 

In de infographic zie je alle statistieken van de koplopers op een rijtje.

onderzoek

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News