De nieuwe trend op telefoongebied: opvouwen

Share

Het mag duidelijk zijn wat de volgende grens is die door telefoonfabrikanten verlegd gaat worden. Het opvouwen van smartphones wordt de nieuwe trend van de komende periode. De eerste modellen zijn inmiddels al gepresenteerd. Omdat meerdere fabrikanten hiermee bezig zijn, kan ook niet gesproken worden van een gril, maar van een heuse koerswijziging. Het is dus ook interessant om te bekijken of je hier als consument ook iets aan hebt. Of is het gewoon een staaltje mogelijkheden tonen van de verschillende fabrikanten die tegen elkaar aan het opbieden zijn met hun mogelijkheden op het gebied van ontwerp en productie?

Meer apparaten in één

Wat is nu eigenlijk de echte drijfveer achter het opvouwen van telefoons? Eigenlijk is het heel simpel. Door een toestel opvouwbaar te maken is het mogelijk om een einde te maken aan het onderscheid tussen bijvoorbeeld een tablet en een smartphone. Het is dus misschien niet direct het doel van de fabrikanten om de smartphone terug te brengen tot een dobbelsteentje, maar juist de tablet terug te brengen tot smartphoneformaat. Dit is dan ook de manier waarop je ernaar moet kijken. Eigenlijk moet je de mogelijkheid hebben om in opgevouwen staat gewoon te bellen. Wanneer je dan meer wilt doen vouw je het uit.

Net iets groter

Daarmee is ook direct een ander probleem waar veel consumenten mee zitten op te lossen. Enerzijds willen we dat de telefoons niet groter worden. Anderzijds is het ook nog zo dat de huidige formaten van de beeldschermen vaak net iets te klein worden gevonden. Dat moet dus ook anders kunnen. Daarom is de mogelijkheid om het op te vouwen dus ook de uitkomst waar lang op gewacht is. Dit is de reden waarom veel fabrikanten hier nu vol op inzetten en de andere lijken te gaan volgen. Dit is een belangrijke trend te noemen.

Een einde aan de ontwikkeling?

Criticasters van de opvouwbare smartphone zeggen dat er een duidelijk signaal uit de nieuwe ontwikkeling te halen is. Er lijkt volgens deze critici een einde te komen aan de mogelijkheden die aan de telefoons kunnen worden toegevoegd. Met het opvouwbaar maken is er duidelijk een nieuw terrein gezocht dat misschien wel de moeite waard is voor de fabrikanten, maar ook weer niet direct heel belangrijk te noemen is. Het is echter zoals altijd natuurlijk aan de consument om te bepalen of een groter scherm op een desondanks compacte manier wel belangrijk gevonden wordt. Dit zal de toekomst uitwijzen

Welke modellen krijgen het opvouwen?

Het is nog niet helemaal duidelijk welke telefoons er allemaal de opvouwmogelijkheden krijgen. In ieder geval heeft Samsung alvast een naamloos concept gepresenteerd dat deze mogelijkheid had. Daarnaast is de Chinese fabrikant Royole al met de opvouwmogelijkheden aan de slag gegaan. Nu de eerste schapen over de dam zijn kan de rest natuurlijk niet achterblijven. Dit was eerder te zien bij de veranderingen in het formaat van groot naar klein en weer terug. Zoals ook de uitklapbare telefoons ooit allemaal navolging kregen bij alle verschillende fabrikanten. Verwacht dus ook vast iets van jouw fabrikant.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News