De ultieme biergids

Share

Wij mannen houden van bier. Dat is zeker. Vroeger dronk men liever bier dan water, omdat dit vele malen gezonder was. Ergens is het jammer dat de tijden zo zijn veranderd, er zijn namelijk zo veel soorten bier dat je elk moment van de dag een andere kunt drinken. In deze blog zet ik mijn favoriete biertjes en wat informatie erover op een rij.

Gouden Carolus Hopsinjoor

In het centrum van Mechelen staat brouwerij het Anker. Hier worden de beroemde biertjes van Gouden Carolus gebrouwen. De brouwerij bestaat al eeuwenlang en het bier wordt hier volgens een klassiek recept gebrouwen. De Gouden Carolus Hopsinjoor is een speciaal biertje dat erg zacht us, maar toch een bittere afdronk heeft. Dit wordt gecreëerd door op verschillende tijdstippen in het brouwproces hoppen toe te voegen. Hierdoor blijft een vol aroma dat het bier de geweldige smaak geeft.

Brouwerij ’t IJ Zatte

Brouwerij ’t IJ is een Amsterdamse brouwerij die in 1985 hun eerste biertje brouwde. Dat biertje was de Zatte. De Zatte van brouwerij ’t IJ is een tripel. Tripels staan erom bekend dat ze doorgans wat zwaarder zijn qua alcohol dan andere bieren, dit klopt zeker in het geval van de Zatte. De zatte van Brouwerij ’t IJ heeft 9,5% alcohol en is lichtzoet.

Funky Falcon van Two Chefs Brewing

De Funky Falcon van Two Chefs Brewing is niet alleen heel erg lekker, het design van het flesje is ook prachtig. Daarmee onderscheidt Two Chefs Brewing zich absoluut van andere brouwerijen. De Funky Falcon is een lichtzoet, hoppig biertje van 6%. De smaak van citroengras overheerst waardoor het een fris biertje is.

Een ouderwetse Duvel

Het bier van deze brouwerij wordt op een unieke wijze gebrouwen. Een Duvel wordt in 90 dagen gebrouwen. Hierdoor is het een puur biertje met een karakter van veel hop. Dit versterkt de bittere smaak, maar de Duvel heeft voornamelijk ook een zoete afdronk.

Of gewoon een pilsje

Heerlijk hoor al dat speciaal bier, maar gewoon een fluitje pils is ook heerlijk op z’n tijd. Mijn favoriet is Amstel, maar je kunt met pils alle kanten op. Het voordeel aan pils vergeleken met speciaal bier is dat het qua alcoholpercentage een stuk lager is. De meeste pilsjes zoals Grolsch, Heineken en Amstel hebben een alcoholpercentage van 5%, hierdoor kan je er meer van drinken. Het gevaar van een speciaal biertje is vaak dat men niet door heeft hoe sterk het is, en ze na een paar biertjes in de zon opstaan en omvallen. Drink er dus altijd wat water bij en niet te veel!

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News