De voordelen van een daglicht lamp

Share

De voordelen van een daglicht lamp

Heb jij al wel eens gehoord van een daglicht lamp? In feite is het eigenlijk een lamp die het zonlicht nabootst. Oorspronkelijk is je lichaam natuurlijk ingesteld op zonlicht. Dit betekent dat je ogen wel eens last kunnen hebben van kunstmatig licht, ook omdat het vaak niet sterk genoeg is. Je ogen functioneren het beste bij natuurlijk licht. Veel mensen ervaren ook problemen wanneer ze niet genoeg zonlicht binnenkrijgen. Daarom zweren veel mensen bij een daglicht lamp. De beste daglicht lamp kun je kopen bij fitvanbinnen.nl. Hieronder staan 3 voordelen beschreven van een daglicht lamp.

Een daglicht lamp werkt tegen een winterdip

Heb jij er ook altijd last van dat je in de winter zo moe bent? En dat je bijna niet in slaap kunt komen, maar dat je vervolgens ’s morgens ook niet meer je bed uit kunt komen? Dan is er een grote kans dat je een gevoelige melatonine-spiegel hebt. Dit houdt in dat je vermoeid raakt van het gebrek aan zonlicht in de winter. Als het vervolgens ’s ochtends als je wakker wordt donker is, en aan het eind van de middag ook alweer, dan gaat je lichaam onnodig veel melatonine aanmaken. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je de hele dag moe bent, omdat je lichaam er klaar voor is om te gaan slapen. Een daglicht lamp kan hiertegen helpen. Hoe? Doordat het licht van een daglicht lamp sterk genoeg is, kan het ervoor zorgen dat je lichaam denkt dat de dag is begonnen. Hierdoor is het mogelijk voor je lichaam om de melatonine af te breken, wat betekent dat jij veel minder moe de dag doorgaat.

Een daglicht lamp bevat geen UV-straling

Een daglicht lamp bootst dus zonlicht na, wat goed werkt voor het afbreken van overbodige melatonine. Toch is een daglicht lamp geen nabootsing van de zon. Het straalt namelijk geen UV-licht uit. Hierdoor kan je dus niet verbranden, en hoef je je ook niet in te smeren met zonnebrand. Het is dus zeer veilig om de daglicht lamp te gebruiken in je huis, ook als je normaal buiten snel verbrandt door de zon.

Een daglicht lamp kan je helpen tegen een jetlag

Als je wel eens een verre reis hebt gemaakt, dan zal je weten dat een jetlag heel erg vervelend is. Normaal gesproken duurt het wel echt een tijdje voor je weer in je normale slaapritme zit. Mensen met een jetlag worden dan ook vaak in de late middag of vroege avond al heel erg moe, omdat dat normaal de tijd is dat ze slapen. Een daglicht lamp kan je in dit geval helpen om een energieboost te krijgen. Doordat je lichaam door het daglicht denkt dat het nog midden op de dag is, zal je melatonine aanmaak afgebroken worden. Daarom krijg je wat extra energie, dat ervoor kan zorgen dat je nog wat langer wakker kan blijven. Uiteindelijk kan je dan ook sneller wennen aan je nieuwe slaapritme.

Read more

Local News