Dit is hoe de revalidatie eruit ziet na een haartransplantatie

Share

Heb je binnenkort een haartransplantatie behandeling op de planning staan? Of wil je mogelijk op termijn een dergelijke behandeling ondergaan? Dan zit je mogelijk met vragen. Met vragen over de behandeling zelf, maar mogelijk ook met vragen over de revalidatie. Over de revalidatie na een haartransplantatie vind je hieronder de belangrijkste informatie.

Moet je lang revalideren?

Nee, dat valt op zich wel mee. Nadat je een behandeling bij de beste haartransplantatie kliniek ondergaan bent, moet je ongeveer 2 weken lang revalideren. In dit geval klinkt het woordje ‘revalideren’ echter zwaarder dan in de werkelijkheid. Daar lees je hieronder meer over.

Hoe kan je revalideren na een haartransplantatie?

Nadat je een haartransplantatie ondergaan bent, is het advies om onderstaande tips op te volgen:

  • Doe een paar dagen rustig aan met werk. Mogelijk ben je na de behandeling ietwat vermoeid of is de hoofdhuid gevoelig. Om deze eerste dagen zo aangenaam mogelijk voor jezelf te maken, is het advies om even rustig aan te doen met werk.
  • Sport minimaal 2 weken niet. Tevens is het advies om minimaal 2 weken lang niet te sporten. Door eventjes niet te sporten, voorkom je dat je hoofdhuid gaat zweten. Dat staat een snel herstel van de haren in de weg.
  • Pas op met de zon. Mocht je in de zomer een haartransplantatie ondergaan, dan zou je voorzichtig moeten zijn met de zon. Voorkom dat de felle zonnestralen op je hoofdhuid komen, dus draag altijd een muts of een pet.
  • Gun jezelf de rest. Het belangrijkste advies is toch wel om jezelf de rust te gunnen. In de huidige maatschappij gaat alles nogal gehaast, maar juist dit is een ideaal moment om even tot rust te komen.

Nazorg vanuit de kliniek

Nadat je een haartransplantatie behandeling bent ondergaan, word je niet aan je lot overgelaten. Althans; niet als je voor een goede haartransplantatie kliniek hebt gekozen. Zo’n kliniek voert namelijk nazorg uit.

Zo is het goed mogelijk dat je van de kliniek bepaalde verzorgingsmiddelen geleverd krijgt. Ook is het goed mogelijk dat je na verloop van tijd langs moet komen bij de kliniek. De specialist kijkt in dat geval naar je haren en haar herstel van de hoofdhuid. Mocht het benodigd zijn, dan kan de specialist altijd besluiten voor een intensievere vorm van nazorg.

Zit je na de behandeling zelf met vragen? Dan kan je uiteraard te allen tijde contact opnemen met de kliniek. In veel gevallen krijg je hier een formulier voor met daarop de contactgegevens van de kliniek. 

 

Read more

Local News