Een baan met veel toekomst? Leer programmeren!

Share

Je hoort het zelf natuurlijk ook steeds vaker. Flexibel werken is belangrijk en geen enkele baan biedt zekerheid voor de lange termijn. Toch is er een branche waar je heel veel in kunt bereiken. Het gaat dan natuurlijk om het beroep van programmeur. Wil je toch nog iets doen waarin je de komende decennia vooruit kunt? Dan is het slim om te leren programmeren. Dat kan je op meerdere manieren doen. Zelfs wanneer je nog nooit iets aan programmeren hebt gedaan kan je binnen korte tijd een kenner op dit gebied worden. Dat doe je als volgt.

Bij de tijd blijven

De eerste reden waarom het slim is om te leren programmeren is dat het je helpt bij de tijd te blijven. Er verandert zo veel in de wereld momenteel, vooral in de zakenwereld, dat het gevaar dat je de boot mist eigenlijk voortdurend op de loer ligt. Daar kan je iets aan doen door in ieder geval te weten wat er allemaal speelt en wat het allemaal inhoudt. Door te leren programmeren houd je grip op je eigen zaken. Zelfs wanneer je in loondienst werkt kan dit een hele aantrekkelijke zaak zijn. Een goede reden om ervoor te gaan.

Virtueel en digitaal

Je komt er ook niet onderuit. De virtuele wereld en digitale wereld worden steeds belangrijker. Belangrijker dan de fysieke wereld zelf. Alles gebeurt daar. Bovendien is het ook nog eens zo dat dit alleen maar nog verder groeit. Zaken waarvan je dacht dat ze nooit zouden digitaliseren zijn nu doodnormaal geworden online. Dat betekent ook dat het simpelweg zo is dat er overal code te vinden is. Met de kennis van programmeren heb je dus ook gewoon een bepaald wapen in handen als werknemer of als ondernemer. Die kennis is simpelweg nodig om zaken te doen.

Zonder kennis eraan beginnen

Hoewel je misschien nog nooit eerder aan programmeren hebt gedacht, ben je er waarschijnlijk nu wel van overtuigd dat dit je voordelen biedt. Dat betekent dus dat je ook ergens moet beginnen. Dat hoeft geen probleem te zijn, want het is goed mogelijk om als beginner de basisprincipes onder de knie te krijgen. Zo zijn er bepaalde systemen waar je veel van kunt leren als moderne man. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van een Arduino bord. Dit is een manier om de basisbeginselen van het vak te leren. Daarna kan je dan stappen gaan maken door meer specialisme te leren.

Andere materialen leren kennen

Het is net als voor beginners met het bord ook mogelijk voor gevorderden om zelf allerlei materialen aan te schaffen en verder te leren. Het is natuurlijk nadat je de basis hebt geleerd net iets gemakkelijker om te onderscheiden waar je wel iets aan hebt en waar je niets mee kunt. Op die manier kan je je dan verder ontwikkelen. Zonder dat je er iemand bij nodig hebt om je te helpen. Wanneer je iemand bent die op deze manier het meest bereikt, dan is dit natuurlijk wel ideaal. Al zijn er natuurlijk ook nog andere opties om te verkennen.

Gericht aan je toekomst werken

Wanneer je echt serieus bent in een overstap naar het beroep van programmeur, dan kan je het ook veel gerichter gaan aanpakken. Dat doe je bijvoorbeeld door een specifieke omscholingscursus te volgen. Daarvan zijn er in recente jaren verschillende opgericht. Sommige bieden er zelfs een gegarandeerde stageplek en een baangarantie bij. Op die manier kan je dan dus niet alleen leren programmeren, je kan daarna ook direct ergens terecht om je nieuw verworven vaardigheden te benutten. Dat is natuurlijk helemaal de ideale weg om te volgen wanneer je van loopbaan wilt veranderen als werknemer.

De vele verschillende opties verkennen

Het is in ieder geval alvast goed om de vele verschillende mogelijkheden die er liggen in deze wereld te verkennen. Als programmeur ben je lang niet altijd alleen maar met moeilijke wiskundige codes bezig die je in een donker kamertje in je eentje moet oplossen. Er zijn allerlei uitdagende en aantrekkelijke banen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan banen bij defensie of als digitale beveiliger. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die er liggen. Het is dus goed om hier ook de nodige kennis van te hebben wanneer je eraan gaat beginnen.

Let op de valkuil

Er is wel één punt van aandacht waar je absoluut rekening mee moet houden. Je moet niet denken dat je één keer leert programmeren en je dan voor je leven lang klaar bent. Juist in deze branche geldt dat je je voortdurend verder moet scholen om bij te blijven. Wanneer je een keuze voor het programmeren overweegt, dan moet je dat niet doen omdat je denkt dat het gemakkelijk is. Het is juist de uitdagende kant die jou als moderne man moet aanspreken. Wanneer dit het geval is, dan zal je hier voor lange tijd heel veel plezier aan beleven.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News