Een perfecte CV schrijven? Zo doe je dat!

Share

Ken je dat verhaal over hoe belangrijk de eerste indruk is? Heel belangrijk dus. Het is dan dus ook belangrijk dat je je beseft wanneer iemand een eerste indruk van je krijgt. Je toekomstige baas krijgt bijvoorbeeld een eerste indruk op het moment dat hij je cv en sollicitatiebrief onder ogen krijgt. Het is dus ook van het uiterste belang dat je hier de best mogelijke indruk mee maakt. Daarom is het dus heel handig om een aantal handige tips en tricks te kennen waarmee je jouw cv een stuk beter maakt. Zoals deze.

Niet alleen aanvullen

Het begint meestal goed. Na je studie stel je een cv op waarmee je je eerste sollicitaties doet. Deze ziet er goed uit en je krijgt de baan. Al snel wil je ene volgende stap zetten en je solliciteert nog eens ergens. Je cv heb je nog en je vult deze aan. Dit doe je nog eens en nog eens. En ineens heb je een volledig gevulde, maar desondanks achterhaalde cv waar je mee aan het werk bent. Veel slimmer is het dus om niet alleen je werk ervaring toe te voegen, maar iedere keer als je op een nieuwe functie solliciteert ook je lay-out wat op te poetsen.

Wat is relevant?

Het is natuurlijk niet slim om zaken weg te laten. Je cv moet wel een duidelijk en eerlijk beeld geven. Het is alleen wel van belang dat je goed nadenkt over wat er nu eigenlijk belangrijk is en wat niet wanneer je op een bepaalde functie solliciteert. Denk bijvoorbeeld aan je bijbaantjes als scholier. Prima werkervaring natuurlijk, maar niet heel erg belangrijk meer als je op je 36e op een topfunctie gaat solliciteren. Dat kan je dus wel zo beknopt als mogelijk houden wanneer je je cv aan het uitwerken bent. Kijk dus altijd wat relevant is.

Niet het wiel uitvinden

Wat natuurlijk altijd geldt als je een bepaald doel wilt bereiken dat al eerder door anderen is bereikt is het simpele adagium: beter goed gejat dan slecht bedacht. Dat betekent dus dat je er goed aan doet om niet te proberen het wiel uit te vinden. Beter kan je gewoon op zoek gaan naar goede templates die je kunt gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld in tekstverwerkers zoals Word al hele goede templates te vinden. Er zijn echter ook allerlei andere professionals die hun opzet aanbieden. Daar kan je dus zelf je voordeel mee doen wanneer je wilt.

Houd het beknopt

In alle gevallen is het belangrijk om je cv beknopt te houden. Dit heeft meerdere redenen. In de eerste plaats wil je de persoon die je cv leest niet onnodig veel werk bezorgen. Je kunt wel wat toelichten maar niet te veel. Sterker nog, uitnodigen om meer toe te lichten is juist één van je doelen. Daarnaast is een hele lange cv nu niet direct een kenmerk van iemand die de zaken heel goed heeft aangepakt. Het kan er dan al snel op gaan lijken dat je overal maar in en uit wandelt zonder dat je iets hebt toegevoegd.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News