Een Porsche kopen wordt nu nog aantrekkelijker

Share

Een Porsche kopen stond waarschijnlijk hoog op je verlanglijstje. Nu kan je deze wens bovenaan zetten. Het wordt namelijk alleen maar nog aantrekkelijker om een auto van deze Duitse fabrikant te kopen. Porsche heeft namelijk grote plannen. In 2025 moet de helft van de auto’s die het produceert namelijk elektrisch zijn. Dat betekent dus dat je op een duurzame manier in deze echte mannenauto’s kan gaan rijden. Natuurlijk roept dit wel enkele vragen op, dus is het belangrijk om eens goed te kijken naar wat je mag verwachten van dit plan van de Duitse fabrikant.

Best verkopende model elektrificeren

De belangrijkste stap die Porsche gaat zetten is het elektrificeren van het best verkopende model op dit moment. Het gaat dan om de Macan. Deze auto was in recente jaren de meest populaire die uit de fabrieken rolde. Inmiddels heeft Porsche bekendgemaakt dat in de komende jaren dit model niet lange op benzine of diesel, maar uitsluitend op elektriciteit te krijgen zal zijn. Daarmee wil het dan dus het elektrisch rijden promoten door mee te liften op het grote succes van dit model als brandstofauto. Dit zal vanaf 2021 ongeveer het geval gaan zijn met deze auto.

Nieuwe modellen aan de horizon

Dat de Macan eraan komt, was natuurlijk enigszins onverwacht. Dat neemt niet weg dat het al bekend was dat Porsche plannen had om op de markt voor elektrische auto’s een slag te gaan slaan. Zo was er lange tijd veel rumoer rond het project Mission E. Inmiddels is bekend dat dit de Porsche Taycan gaat worden. Dit moet het eerste elektrische model gaan worden. Daarmee wel de fabrikant zijn aanval op deze markt gaan inzetten. De auto schept al lange tijd hoge verwachtingen. Eind 2019 zal eindelijk duidelijk worden of de fabrikant deze verwachtingen ook kan inlossen.

Andere variant van Taycan

De Porsche Taycan zal dus het bal openen. De Macan zal twee jaar later komen. In de tussentijd zit de fabrikant echter niet stil. Er is ook al een variant op de Taycan aangekondigd. Dit betreft de Taycan Cross Turismo. Ook dit is een volledig elektrisch model. Daarmee moet een andere doelgroep dan met de Taycan en Macan worden aangesproken. Daarmee is de fabrikant dan ook direct alvast een heel eind op weg om te zorgen dat er een goede hoeveelheid verkopen elektrisch kan zijn. Het doel voor 2025 ligt echter nog hoger.

Andere mogelijkheden verkennen

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat er in de komende tijd nog wel het een en ander aan aankondigingen van Porsche af zal komen. Bij het nieuws over de Macan liet de fabrikant namelijk ook nog iets anders optekenen. Het wil namelijk zorgen dat minimaal de helft van alle auto’s die het maakt straks elektrisch is. Aan de hand van die uitspraak is dus ook al duidelijk te maken dat de line-up aan EV’s alleen maar nog groter zal worden. Welke auto’s dit zijn, is nog niet duidelijk. Gaan er nieuwe modellen komen of worden bestaande modellen in een nieuw jasje gestoken?

Flinke investeringen van Porsche

Het is wel goed om ook eens naar de andere kant te kijken. Wanneer Porsche dit doet, dan zal dat ook wel flink wat gaan kosten. De fabrikant zal tot wel 6 miljard nodig hebben voor deze eerste drie modellen. Voor het totale plan zal dus nog meer nodig zijn. Bovendien is het belangrijk om te weten dat wanneer de helft volledig elektrisch moet zijn, de andere helft dit dus met zekerheid niet is. Daar moet dan natuurlijk ook nog verder aan gewerkt worden in de komende jaren.

Niet alleen elektrisch

Porsche blijft ook in de komende jaren nog auto’s maken met een benzinemotor. Omdat een flink brullend geluid van een verbrandingsmotor een belangrijk onderdeel van de beleving voor velen is, zal dit dan ook met gejuich worden ontvangen. Daarnaast gaat de fabrikant zich ook de komende jaren verder bezighouden met plug-in hybride. Ook hier heeft het al verschillende modellen van op de markt. Op die manier is het dus eigenlijk voor elk type rijder mogelijk om een Porsche te vinden die bij hem past. De moderne man, de duurzame man, de sportieve man, iedereen kan zich hierin vinden.

Made in Germany

Wat vooral ook interessant is aan de elektrische ontwikkelingen rondom Porsche, is dat de auto’s in Duitsland geproduceerd gaan worden. Daarvoor wordt bijvoorbeeld de fabriek in Leipzig voor gebruikt. Dit is ook de fabriek die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling en productie van de Cayenne. Dit zegt dus misschien ook wel iets over de plannen die de fabrikant voor de komende jaren heeft op het gebied van de modellen die het een belangrijke rol wil geven. In ieder geval blijft Duitsland het centrum van de aandacht als het gaat om de auto’s van Porsche.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News