Gamingmonitoren: welke producten kan je het best kiezen?

Share

Wanneer het kouder wordt zal je met meer plezier binnen blijven en achter je favoriete console kruipen. Zo blijf je lekker warm en kan je je uren vermaken. Je hebt er dan natuurlijk alleen maar nog meer plezier van wanneer je ook nog eens zorgt dat je de games in optimaal formaat kunt spelen. Bijvoorbeeld door een goede gamemonitor aan te schaffen. Bovendien kan het altijd nog wel een beetje beter. Dat maakt het juist ook zo leuk om eens te kijken hoe het met het huidige aanbod gesteld is. Waar kan jij je voordeel mee doen?

De games die je speelt

Natuurlijk zijn alle goede monitoren geschikt voor allerlei soorten games. Dat neemt niet weg dat het wel handig kan zijn om een klein beetje rekening te houden met het soort games dat je speelt. De best modellen zijn op alle gebieden goed, maar hebben altijd een bepaalde eigenschap waarin ze uitblinken ten opzichte van de rest. Het is dus juist ook van groot belang om erop te letten dat je de monitor kiest die goed past bij wat jouw games nodig hebben. Zo heb je de optimale game-ervaring die je zoekt ineens in je eigen huis gehaald.

Resolutie en omvang

Er zijn twee zaken heel belangrijk als het gaat om de beste gamemonitor. In de eerste plaats gaat het dan om de resolutie van het beeldscherm. Hoe meer pixels, hoe scherper je beeld. 4K is bijvoorbeeld nog eens viermaal zo sterk als Full HD. Wat wel heel belangrijk is in dit kader is dat je dit ook in verhouding zet tot de omvang van je scherm. Kleinere schermen, ruwweg onder de 27 inch, kunnen al heel sterk zijn met een iets minder hoge resolutie. Hoe groter de monitoren, hoe hoger de resolutie moet zijn om goed scherp te kunnen blijven.

Het beeld verversen

Ook niet onbelangrijk is de mate waarin het gehele beeld ververst wordt. Dit is iets wat alle beeldschermen van nature doen. Er zit alleen verschil in de snelheid waarmee dit gebeurt. Hoe hoger die snelheid is, hoe beter dit is voor het spelen van je games. Het is met eigen ogen nauwelijks waar je nemen, maar dat neemt niet weg dat je de verschillen in snelheden wel merkt als je op verschillende beeldschermen speelt. Wanneer je echt fanatiek bent, dan is de hoogste snelheid wel aan te raden. 240 Hz is een snelheid voor de echte topspelers.

Leuke extra’s

Naast de belangrijke technische kenmerken voor een gamemonitor zijn er natuurlijk ook nog een aantal andere leuke extra’s de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan een curved scherm of aan een scherm dat extra groot of extra breed is. Daarmee maak je je beleving nog een stukje groter. Hoe groter het beeld, hoe meer je in de gamewereld terecht lijkt te komen. Zo kan je je zonder problemen uren vermaken op je vrije dagen. Alle reden om er dus eens goed aandacht aan te besteden en te kijken welke mogelijkheden er voor jou liggen. Dit zijn er heel erg veel.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News