Heb je als man baat bij conditioner?

Share

Haarproducten kunnen je helpen je stijl te definiëren. Zelfs wanneer die stijl de net uit bed look is. Er zijn dan ook allerlei verschillende soorten producten op de markt. Sommige mannen hebben genoeg aan een simpele haarspray, andere moeten verschillende producten combineren. Hoe past conditioner hier eigenlijk in? Past conditioner er wel in? Heb je als man enig voordeel van het gebruik van conditioner of niet? Om hier meer over te weten te komen is het interessant om het product eens wat nader te bekijken voor een goed oordeel. Het gaat om het volgende.

Wat is een conditioner?

Conditioner is als product waarschijnlijk wel bekend. Het is voor vrouwen immers heel gebruikelijk om het product te gebruiken. De meeste vrouwen gebruiken shampoo en conditioner na elkaar bij elke wasbeurt. Eerst wordt het haar gereinigd met de shampoo, daarna wordt het gevoed en sterker gemaakt met de conditioner. Op die wijze heeft het product voor vrouwen dus ook heel veel waarde. Het haar raakt er letterlijk van in en betere conditie. Dit is dan ook waar de naam van is afgeleid. Het voordeel is dat er meer met het haar te doen is op het gebied van stijl.

Wat kan het doen?

De vraag is dan natuurlijk ook wat conditioner voor mannen kan doen. Als het voor vrouwen zo goed werkt, welk profijt kunnen mannen hier dan van hebben? Zoals gezegd voedt de conditioner het haar en wordt het sterker, maar ook zachter. Daardoor is het beter te behandelen met stylingproducten. Wanneer je als man dus veel gebruikmaakt van dit soort producten, dan kan het best handig zijn om je haar hier op een goede wijze voor te prepareren. Bijvoorbeeld door er dit product bij te gebruiken zodat je haar beter beschermd is. Wel is het belangrijk om de juiste te kiezen.

Voor verschillende types haar

Wat wel van belang is als je dit product wilt gaan gebruiken, is dat je beseft dat er verschillende types haar zijn. Dat betekent dus ook dat er verschillende soorten conditioner zijn. Zo is er een variant voor dun haar en één voor dik haar. Wat vooral belangrijk is, is kiezen tussen een product voor droog haar of juist voor vet haar. Hier zitten grote verschillen tussen en dit uit zich dan ook in de samenstelling van de ingrediënten die in het product zitten. Alleen wanneer je de juiste variant voor jouw haar hebt werkt het optimaal.

De juiste manier van gebruiken

Tot slot is het ook nog goed om even te kijken naar de manier waarop je het product moet gebruiken. Eigenlijk is dat heel simpel. Je wast je haar eerst met shampoo. Wanneer je dit goed hebt uitgespoeld, kan je de conditioner erbij pakken. Dit masseer je dun in, in je haar. Afhankelijk van de voorschriften op de verpakking laat je het er even in zitten, soms is dit maar een minuut, soms wat langer. Nadat je lang genoeg hebt gewacht spoel je ook de conditioner uit. Daarna ben je eigenlijk direct klaar. Je haar kan nu alles aan.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News