Hier moet je op letten als je een fotoboek maakt!

Share

Een fotoboek maken kan een leuke, nostalgische manier zijn om je herinneringen vast te leggen en ze te delen met vrienden en familie. En dat niet alleen, het is ook een leuk cadeau om te geven. Tenminste, als je weet hoe je een leuk boek in elkaar kunt zetten. We helpen je graag een handje met deze tips. Laten we beginnen!

Grootte van het boek

Is het tijd om aan de slag te gaan met je eigen fotoboek? Leuk! Ten eerste is het belangrijk om te bedenken wat voor soort formaat fotoboek je wilt maken. Of je nu een klein album wilt om in je tas mee te nemen of een groot boek om je werk een mooi te plekje te geven, ze zijn er in alle vormen en maten. Welk formaat je ook kiest, fotoboeken bieden een unieke manier om van al je favoriete foto's te kunnen genieten. Een fotoboek kan ook een mooi fotocadeau zijn voor je vrienden en/of familie.

De lay-out

Voor iedereen die al eens eerder heeft geprobeerd om een fotoalbum samen te stellen, weet dat het een uitdaging kan zijn om een lay-out te maken. Je wilt natuurlijk een boek wat zowel er leuk uitziet, als overzichtelijk is zodat je er jaren later nog met veel plezier in kunt bladeren. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij een fotoboek maken is de lay-out en met name de volgorde van het boek. Want, wil je graag een verhaal vertellen of ben je eerder een voorstander van wat gave fotocollages? Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt over de ‘stroming’ van het boek, dan kun je rekening houden met de grootte en vorm van het boek. En tenslotte niet geheel onbelangrijk: het creatieve gedeelte. Maak je fotoboek af met leuke quotes citaten, effecten en filters om het geheel je eigen stijl te maken.

Goede kwaliteit papier

Een fotoboek maak je niet om deze vervolgens na een aantal jaar bij het grofvuil te plaatsen. Bovendien besteed je veel tijd om het te maken, dus reden genoeg om te investeren in kwalitatief goed papier. Dit zorgt er namelijk voor dat je foto’s duidelijk en mooi afgedrukt worden. Dat niet alleen, het helpt ook je foto’s tegen beschadiging te beschermen zodat ze nog heel lang mee zullen gaan. Het beste is om te kiezen voor papier dat zuurvrij en lignine-vrij is. Dit laatste is een stof uit planten wat fungeert als cement tussen de vezels. Tenslotte kun je ook het gewicht en de dikte van het papier kiezen. Je wilt natuurlijk niet een papiersoort wat na verloop van tijd zal scheuren of kromtrekken. We wensen je veel succes met je eigen fotoboek!

Read more

Local News