Hoe goed is de Apple XR eigenlijk?

Share

Het is altijd weer een evenement om naar uit te kijken, de lancering van een nieuwe Apple iPhone. Toch ging de lancering van de XR voor het eerst misschien wel aan wat mensen voorbij. Dit komt onder andere doordat Apple het eens over een andere boeg gooide. Er werd namelijk door de fabrikant gewerkt aan een instapmodel. Dat betekent dus dat er in grote mate terug naar de basis werd gegaan om mensen die nog niet zweren bij de iPhone ervan te overtuigen dat ook zij de overstap moeten maken. Dit zijn de bevindingen bij dit toestel.

Is het wel een instapmodel?

De eerste vraag die natuurlijk rijst wanneer je je verdiept in de Apple iPhone XR, is of het de claim wel waarmaakt. Of anders gezegd, is dit wel een echt instapmodel, of is dit te weinig eer voor wat je allemaal met dit toestel kunt? Opvallend is dat uit de eerste reacties blijkt dat het verschil tussen deze iPhone en de veel duurdere varianten die al langer op de markt zijn veel minder groot is dan je zou denken. Dat betekent dus dat je voor een veel lager bedrag al heel veel goeds mag verwachten van een iPhone.

Goede kwaliteit

Wat vooral interessant is om te zien wanneer met de Apple iPhone XR gewerkt wordt, is dat er helemaal niet zoveel ingeleverd hoeft te worden op het gebied van kwaliteit. Natuurlijk is bijvoorbeeld het display niet zo sterk als bij de meest recente modellen het geval is, maar hieruit blijkt alleen maar dat eerdere displays ook al heel goed waren en de verdere stappen eigenlijk veel minder noodzakelijk waren dan ze op het moment van introductie leken. Met het instapmodel met een LCD-scherm kan je prima werken. Zeker ook omdat de techniek vrijwel gelijk is aan de duurdere varianten van het toestel.

Minder fotomogelijkheden dan anders

Wat wel een groot verschil is, en waar waarschijnlijk ook de prijs het meest op omlaag is gebracht, is de fotokwaliteit. Alleen al het feit dat de XS slechts één camera heeft zegt veel in dit opzicht. Wanneer je dus graag wat minder kwijt bent en je hebt er geen problemen mee dat je selfies niet zo goed zijn als ze ooit waren, dan zit je goed met dit toestel. Gaat de fotokwaliteit voor de belkwaliteit bij jou, dan is dit toestel dus duidelijk niet voor jou bestemd. Het is belangrijk om je dit goed te realiseren.

Lekker stevig

Een belangrijk laatste voordeel van de XS is wel dat het toestel lekker stevig is en ook zo aanvoelt. De randen zijn wel dikker dan bij andere modellen die Apple de laatste tijd op de markt heeft gebracht, maar dit biedt juist ook veel positiefs. Juist omdat het toestel daardoor wat lekkerder in de hand ligt en ook goed bruikbaar is. Denk nog eens terug aan de tijden van nog niet zo heel lang geleden dat je smartphone in je broek gevouwen kon raken. Daar hoef je bij deze telefoon in ieder geval geen enkele angst voor te hebben.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News