Is Google Home de moeite waard in Nederland?

Share

Google Home is nog niet zo heel lang echt in Nederland te krijgen. Daardoor waren er tot nu toe geen echte goede ervaringen van te geven. Nu de assistent van Google wel in het Nederlands is aan te spreken, is het dus hoog tijd om eens te kijken of je er wel plezier van kunt hebben. Is het de moeite waard om het in huis te halen? Of kan je beter wachten tot één van de concurrerende systemen in Nederland een grote slag gaat slaan? Dit is het antwoord waar je naar op zoek bent.

De smartphoneversie van het systeem

Wat belangrijk is om te beseffen, is dat er wel al tot op bepaalde hoogte met Google Home gewerkt kon worden. Google Assistent was immers in veel smartphones wel al in het Nederlands te gebruiken. Daardoor was het dus heel goed mogelijk om de afgelopen tijd al aan de mogelijkheden te wennen. Dit is voor de mensen die dit dus daadwerkelijk ook gedaan hebben wel een voordeel. Voor hen is het waarschijnlijk gemakkelijker om direct goed met het thuissysteem om te gaan. Dat neemt niet weg dat het wel gewoon door iedereen gemakkelijk te leren is.

De volledige variant

Nu Google Home ook in Nederland te krijgen is, zijn er twee varianten. Dit is belangrijk om te weten, omdat er wel enig onderscheid tussen het ene systeem en het andere systeem is. Al zijn de verschillen minimaal. De volledige variant is de Google Home Max. Dit is wel de meest krachtige van de twee. Nu de Nederlandse taal er goed in zit bij het systeem kan je er eigenlijk ook alles mee wat je de afgelopen twee a drie jaar hebt gezien aan trailers en teasers in het Engels. Dat maakt het dus ook een echte interessante optie.

Het geluid mag scherper

Wat belangrijk is om te beseffen is dat het systeem meer is dan gewoon een geluidssysteem. De echte geluidsfreaks zullen dus misschien niet direct tevreden zijn over de kwaliteit die geboden wordt door de speakers. Dit mag allemaal nog wel wat scherper. Wel is het daarbij natuurlijk belangrijk om te beseffen dat het hier vooral gaat om de mogelijkheden die door de assistent worden geboden. Die reiken veel verder dan alleen muziek of geluid op afroep afspelen. Wanneer je dit in gedachten houdt, dan is de kwaliteit van het geluid waarschijnlijk ook direct een minder grote zorg te noemen.

De miniversie van het systeem

Naast de Google Home Max is er ook de Mini. Dit is echt een instapmodel te noemen. Alles is net iets minder sterk en krachtig dan bij de Home Max. Vooral op het gebied van geluid is het nog minder te noemen. Wel is het een voordeel dat je het voor enkele tientjes al in huis kunt hebben en je dus op een gemakkelijke en laagdrempelige manier kunt leren genieten van Google Home. Dat kan het dan wel weer de moeite waard maken om het systeem toch gewoon aan te schaffen. Denk hier dus over na.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News