Je olympische kleur bekennen

Share

Ben je iemand die van sportgear houdt? Dan kan je er dit jaar niet omheen. Veel van je favoriete items zullen dit jaar in een design te krijgen zijn die op één of andere wijze naar de Olympische zomerspelen verwijst. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd, want er is geen evenement op aarde groter dan dit vierjaarlijkse multi-sportevenement. Vooral de vijf ringen van de vlag zullen weer een belangrijke rol spelen. Daarom is het de hoogste tijd dat jij nu je olympische kleur bekent. Waarom dat is, kom je hier nu direct te weten.

Alles in vijf kleuren

Het eerste wart je zal opvallen is dat elk item dit jaar in vijf kleuren komt. Dit zijn natuurlijk de kleuren van de vijf olympische ringen op de vlag. Ben jij iemand die geel goed kan hebben? Dan zit je dus goed. Zoals dat ook voor blauw, groen, rood en zwart geldt. Sneakers die in elk van deze kleuren worden uitgevoerd zijn bijvoorbeeld nu al bij de grote designers in de collectie opgenomen. Dat is alvast een goed begin. Er is echter ook op andere vlakken een onderscheid in deze kleuren waar te nemen momenteel.

Letten op de details

De kleur is overigens vaak niet het enige wat naar de spelen verwijst. Ook zijn er allerlei mooie details verwerkt in de items. Bijvoorbeeld waar het gaat om de sporten. Of waar het gaat om speelstad Tokio of organiserend land Japan. Het zijn allemaal elementen die je dit jaar veel gaat terugvinden in sportkleding voor de man. Dat maakt het wel ook mooi en afwijkend van andere lijnen die je de afgelopen jaren voorbij hebt zien komen. Alle reden om dus juist dit jaar eens naar wat mooie nieuwe items voor je garderobe op zoek te gaan.

Favoriete sport en sporters

Een andere manier waarop de olympische kleuren meer en meer zullen terugkomen, is door de lijnen die de designers aan hun vaste atleten koppelen. Een flink aantal van hen zal op de spelen actief zijn. De grote sterren in het basketbal zijn er bijvoorbeeld. Net als de snelste mannen en vrouwen op de 100 en 200 meter. Daarnaast zijn ook de tennislegendes op jacht naar de gouden medaille. Je weet dus ook al wat dat betekent voor hun eigen lijnen die ze hebben bij de verschillende designers van sportkleding. Maak dus maar vast wat ruimte in je budget.

Klassiekers uit het verleden

Het sporttoernooi heeft door de jaren heen enkele mooi klassiekers opgeleverd. De gouden en zilveren schoenen van hardloper Michael Johnson van midden jaren negentig zijn hier goede voorbeelden van. Nu heb je zo’n beetje elke kleur wel gezien als het om sneakers en sportschoenen gaat. Destijds was Johnson echter een voorloper op dit gebied. Gezien zijn wereldrecords op de 200 en 400 meter kan je dit zelfs letterlijk nemen. Ook iconische outfits zagen voor het eerst het daglicht op de verschillende olympische toernooien die in de afgelopen decennia gehouden zijn. Dat gebeurt dit jaar opnieuw.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News