Kook gadgets met deze kook je alles

Share

Een echte man kan een goede maaltijd bereiden. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Zo gemakkelijk blijkt dat echter allemaal nog niet te zijn. Daarom is een beetje hulp natuurlijk wel gewenst. Bijvoorbeeld in de vorm van wat handige kook gadgets waarmee je ervoor zorgt dat je eigenlijk alles wat je kunt bedenken zo op tafel tovert. Wat daarbij ook nog eens blijkt is dat de meeste van deze hulpmiddelen en gereedschappen eigenlijk helemaal niet zo duur hoeven te zijn. Dat maakt het alleen maar nog aantrekkelijker om direct je keuken ermee te vullen. Denk dan aan de volgende voorbeelden.

Kook gadgets om pizza’s bakken

Pizzaovens voor thuis waren een tijdje behoorlijk populair. Ze nemen echter wel veel tijd en ruimte in beslag. Dat moet natuurlijk ook anders kunnen. In de wat betere kookwinkels kan je daarom nu ook een pizzaoven 2.0 kopen. Dit wil zoveel zeggen als een plaat die je gewoon op je kookplaat kunt leggen en daardoor de kookplaat verandert in een pizzaoven. Veel meer dan de pizza erop leggen hoef je dan ook niet te doen. Nou ja, je zou de pizza zelf kunnen beleggen natuurlijk. Om dan ook nog een diepvriesexemplaar te pakken is eigenlijk wel heel erg lui.

Kaas smelten zelfs daar zijn een kook gadgets voor

Stiekem vindt eigenlijk vrijwel iedereen kaas gesmolten veel lekkerder. Zoals eigenlijk iedereen alles wat van de barbecue komt ook een stuk lekkerder vindt dan dat wat uit de pan komt. Er zit dus maar één ding op en dat is het aanschaffen van een tosti en wafel ijzer voor de barbecue. Er zijn verschillende varianten, bijvoorbeeld voor brie. Probeer je alleen al eens voor te stellen wat dat eigenlijk betekent, dat je brie kunt grillen op de barbecue. Leuk voordeel is dat de bakvormen direct ook klaar voor gebruik zijn, daar is door de fabrikant al helemaal aan gedacht. Er staat je dus niets in de weg.

Smeermes als kook gadget?

Smeren vergt een bepaalde vaardigheid. Sommige mensen leren het nooit. Ook al smeren we bijna dagelijks boter, biologische pindakaas of andere smeersels. Daarom is het wel zo gemakkelijk als er een beetje hulp bij kan komen. Bijvoorbeeld in de vorm van een specifiek mes om mee te smeren. Daarmee zorg je dat alle toast, brood en crackers die je vanaf nu smeert precies op de juiste wijze bedekt zijn met datgene wat je erop smeert. Wat dan vooral ook fijn is om te weten, is dat het mes heel gemakkelijk af te wassen is. In de vaatwasser bijvoorbeeld. Zo heb je er geen omkijken naar.

Fruitsnijders

Fruit is best lekker en het heeft natuurlijk allerlei positieve kwaliteiten. Het probleem is alleen wel dat elk stuk fruit best veel werk in de bereiding vergt. Je moet het schillen, pellen, delen, uithollen en wat al niet meer. Dat is al snel afstotend. Daarom is het bezitten van een collectie aan kook gadgets ook helemaal van deze tijd. Met twee of drie van deze snijders kan je al snel zorgen dat je elke appel, peer, sinaasappel of ander stukje fruit uit zijn jasje snijdt en de pitten en klokhuizen ook direct kwijt bent. Dat is pas een ideale manier om te zorgen dat je een stuk gezonder kan leven.

Alle andere kook gadgets

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden die het gemakkelijker maken om te koken als een professional. Er zijn talloze situaties te bedenken waarin goed kunnen koken een vaardigheid is die ook echt van pas kan komen. Wat echter vooral ook goed is om te weten is dat er allerlei gereedschappen bestaan, die je nu nog niet kent, waarmee zelfs jij eigenlijk alles een stuk lekkerder kunt maken. Terwijl het je niet meer, maar alleen maar minder moeite zal kosten om het te maken. Dat is nog eens een perfecte investering te noemen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News