Leuke pokervarianten: Pai Gow poker

Share

Online gokspellen worden veel gespeeld in Nederland. Een deel van de websites waarop je dit kunt doen zijn sinds eind vorig jaar ook eindelijk legaal. Naar verwachting zal het aantal online spelers alleen nog maar toenemen. Mensen spelen vooral bekende gokspellen zoals roulette, blackjack of spelen met de bekende gokmachines.

Een ander bekend gokspel is poker. Vooral onder de ervaren gokkers is poker erg populair. Je kunt hiervan veel verschillende variaties vinden, zoals Texas Hold’em, Pot Limit Omaha en HORSE. Een minder bekende pokervariant in Nederland is Pai Gow. In dit artikel kun je meer lezen over deze unieke versie van poker.

Waar komt Pai Gow poker vandaan?

Pai Gow is een Chinees spel wat origineel wordt gespeeld met Mahjong stenen. Het spel is bekend geworden in Amerika door de komst van Chinese immigranten in Californië. De poker variant is ontstaan in 1985, in de Verenigde Staten. Het spel is bedacht door Sam Torosian, van de Bell Card Club. Het spel speel je niet met stenen, maar met een standaard deck van 53 kaarten, inclusief één Joker. Pai Gow poker kun je spelen met minimaal 2 en maximaal 6 spelers. De spelers nemen het op tegen de bank. Dit kan in het spel het casino zijn of één van de spelers.

Hoe speel je Pai Gow poker?

De mogelijke handen komt overeen met andere bekende varianten van poker. Een uitzondering is de rol van de Aas in het spel. De Aas kan in een straat tegelijk gebruikt worden als zowel de laagste en de hoogste kaart. Alle spelers krijgen in het spel 7 kaarten. Hierna moeten de kaarten worden onderverdeeld in twee handen. Eén met 5 kaarten en één met 2 kaarten. De hand met 5 kaarten moet hierbij wel altijd de hoogste zijn. Het is de bedoeling om beide handen zo hoog mogelijk te krijgen.

In tegenstelling tot andere kaartspellen, mag de Joker niet de rol in nemen van iedere kaart. De Joker mag in het spel alleen toegevoegd worden aan een straat of flush. Is dit niet het geval, dan heeft de Joker dezelfde rol als de Aas in het spel.

Wil jij ook online Gai Pow poker spelen? Dan moet je eerste een goede, betrouwbare website vinden. Kijk hiervoor even naar de reviews en beoordelingen van andere spelers. De indeling en het ontwerp van iedere website is net weer even anders, net als het aanbod aan spellen. Je kunt dus ook een aantal websites uitproberen voordat je begint. Als je een website hebt gevonden, kun je een account aanmaken en geld toevoegen om mee te spelen. Zorg dat je van tevoren goed de spelregels kent, zodat je niet onnodig geld verliest. Het is ook verstandig om eerst wat potjes zonder geld te spelen, om even te oefenen.

Read more

Local News