Nederlandse voetbalhelden om nooit meer te vergeten

Share

Elke man is wel eens in aanraking gekomen met voetbal. De ene is een die hard Ajax of PSV fan en de ander heeft vroeger op het buurtpleintje een keer tegen een bal geschopt en dat was meteen de laatste keer. Of je van voetbal houdt of niet, deze Nederlandse voetballers zijn niet alleen helden voor de voetbalwereld, maar ook voor Nederland ansich.

Johan Cruijff

Wie kent hem niet? Johan Cruijff is misschien wel de meest bekende voetballer aller tijde, ook in het buitenland. Hij trainde als klein jongetje al met Ajax mee en al snel tekende hij ook voor de club. Hij werd niet snel daarna uitgeroepen tot voetballer van het jaar omdat Ajax mede dankzij hem zowel de titel als de beker won dat seizoen. Hij werd al snel ontdekt door internationale clubs en tekende kort daarna voor FC Barcelona. Door deze transfer mocht Cruijff zich de duurste voetballer van de wereld noemen. Ook op Nationaal gebied mocht Cruijff zich een waardevolle speler noemen. Voor het Nederlands Elftal heeft de aanvaller maar liefst 33 goals gescoord. Cruijff overleed in 2016 aan de gevolgen van longkanker. Er zijn meerdere eerbetonen gemaakt aan de nummer 14, waaronder de hernoeming van de Arena naar de Johan Cruijff Arena.

Dennis Bergkamp

Bergkamp zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij Wilskracht/SNL. Zodra hij twaalf werd werd Bergkamp toegelaten tot de befaamde jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal in 1983, dat toen getraind werd door niemand minder dan Johan Cruijff. Dennis Bergkamp en zijn elftal hebben meerdere overwinningen op hun naam staan, waaronder de UEFA Cup in 1992, de KNVB beker in 1993 en het landskampioenschap in 1990. In totaal maakte Dennis Bergkamp enorm veel doelpunten voor de Nederlandse voetbalclub. Van de 239 wedstrijden die hij speelde, scoorde hij er in 122.

Ruud Gullit

Ook dit is een volwaardig ex-profvoetballer. Ruud Gullit begon bij de ASV Meerboys en maakte zijn debuut in de eredivisie toen hij in 1979 naar HFC Haarlem werd gehaald. Ruud Gullit heeft bij veel topclubs gespeeld waaronder Feyenoord, PSV, Chelsea en AC Milan. In 1978 en 1979 werd Gullit geselecteerd voor het UEFA jeugdelftal dat werd gecoacht door Ger Blok. Zijn vroege interlandcarrière was weinig succesvol. Hierna ging het beter. Mede dankzij de vijf kwalificatiegoals van Gullit wist Nederland zich te kwalificeren voor het EK in 1988. Gullit was hier de aanvoerder van het Nederlands Elftal en speelde een ijzersterk toernooi. In de finale tegen de Sovjet-Unie kopte Gullit een prachtig doelpunt. Het Nederlands Elftal won het kampioenschap met 2-0 en Gullit kon de eerste, en tot nu toe nog enige, kampioensbeker de lucht in houden.

 

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News