Nog meer opvouwbare telefoonnieuws

Share

De opvouwbare telefoon domineert al maanden het smartphonenieuws. Dat de telefoon en tablet in één er komt is allang duidelijk. Sterker nog, de eerste fabrikanten bieden hun versie van de telefoon zelfs al aan. Denk bijvoorbeeld aan Samsung. Er komen echter nog veel meer modellen aan. Daarom is het interessant om eens te kijken wat je de komende tijd allemaal op dit gebied mag gaan verwachten. Aan de hand daarvan kan je dan zelf een keuze gaan maken voor een bepaald model. Want ook jij kan als moderne man heel veel voordeel van deze telefoon hebben.

De telefoon van Samsung

Om te beginnen met de telefoon die er al is, namelijk die van Samsung. De Galaxy Fold kan nu gezien worden als de pionier van deze nieuwe techniek. De telefoon is in alle opzichten de eerste en dus de lat waarlangs alle andere telefoons gelegd zullen worden. Natuurlijk betekent dit niet dat het nooit meer beter wordt. Toch kan niet ontkend worden dat de Zuid-Koreaanse fabrikant wel een goede zaak heeft gedaan met de telefoon. De kwaliteit is flink hoger dan misschien vooraf gedacht werd. Dat maakt het voor de concurrentie alleen maar lastiger om dit te evenaren.

De Mate X van Huawei

De opvouwbare telefoon waar misschien wel het meest naar is uitgekeken, is de Mate X van Huawei. Zo is het bijvoorbeeld een telefoon die net iets groter is dan de modellen van de concurrenten. Daarmee heeft Huawei direct al een voorsprong. Het is immers vooral de bedoeling dat zowel de smartphone- als de tabletfunctie met één device kan worden benut. Juist ook omdat moderne mannen minder ruimte en tijd hebben om alles bij te houden is deze twee-in-een oplossing een belangrijke voorwaarde. Huawei lijkt zich daar op dit moment het best aan te houden met zijn MateX.

De variant van Royole

Een fabrikant die misschien wat minder bekend is, maar wel al enige tijd op de markt actief is, is Royole. Het is belangrijk om deze naam te onthouden. Vooral ook omdat het een flink degelijke opvouwbare telefoon heeft gemaakt, de Flexpai. Het is een toestel dat in een aantal opzichten gelijkenissen toont met de Mate X, maar juist op andere vlakken weer overeenkomsten heeft met de Galaxy Fold. Dat zou dus op termijn weleens heel goed kunnen uitpakken voor deze fabrikant. Dit is een goede reden om toch zeker ook in de gaten te houden of je iets met deze telefoon kunt.

Kijken in de toekomst

Natuurlijk is het niet zo dat het maken van een opvouwbare telefoon alleen aan twee Chinese en een Zuid-Koreaanse fabrikant voorbehouden zal blijven. Reken er maar op dat er nog een flink aantal andere aanbieders op termijn met een variant in dit segment zal komen. In dat opzicht is het dus vooral ook aantrekkelijk om in de gaten te houden welke merken er op dit moment met de ontwikkeling bezig zijn en wanneer je ongeveer een telefoon mag verwachten van deze fabrikanten. Dan kan je mogelijk gewoon je eigen merk goed trouw blijven.

De toestellen van Xiaomi

Nog een Chinese fabrikant met grote plannen in Europa is Xiaomi. Ook deze fabrikant hint duidelijk op het op de markt brengen van een opvouwbare telefoon. Er zijn zelfs al afbeeldingen van gelekt. Daarbij is het vooral leuk om te zien dat deze fabrikant voor een hele andere benadering met betrekking tot het opvouwen kiest dan de andere spelers op de markt. Of dit voordelig of juist nadelig werkt, daar is pas iets over te zeggen op het moment dat beide vormen in gebruik zijn. Al klinkt het wel aantrekkelijk om op meerdere manieren te kunnen vouwen.

De telefoon van LG

Ook is er nog een bekende speler die ook plannen heeft met betrekking tot het brengen van een opvouwbare telefoon. Dat is de grote Koreaanse concurrent van Samsung: LG. Volgens de geruchten zou de hypermoderne opvouwbare telefoon van deze fabrikant er in de zomer al moeten zijn. Wanneer je veel gewerkt hebt met LG door de jaren heen, dan zal dat het gebruiksgemak natuurlijk flink toe laten nemen. Dat is op zichzelf al een goede reden om te willen wachten tot dit model op de markt komt. Mogelijk is dat dan ook een hele slimme zet.

De grote andere fabrikanten

Natuurlijk mis je dan nog een aantal namen van grote fabrikanten die wel groot zijn in de wereld van de tablets, smartphones of beide. Komen zij ook met opvouwbare toestellen? Hoewel er geen directe geruchten zijn, kan dat natuurlijk per dag veranderen. Wanneer de eerste modellen aanslaan, dan mag je verwachten dat de grote spelers er snel op zullen duiken om ook mee te doen in deze markt. Dat kan het weleens heel aantrekkelijk maken. De prijzen, nu 1.500 euro en hoger, zullen dan snel een vlucht naar beneden kunnen maken waardoor de telefoon beter bereikbaar wordt.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News