Omgaan met voeding als je wilt afvallen

Share

Dat je niet ongezond moet eten als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven, dat is je wel bekend. Dat dit een stuk strikter moet worden opgevat dan je eerst dacht, weet je misschien inmiddels ook wel. Hoe je echter heel precies en effectief met voeding omgaat, dat is eigenlijk bij niemand echt goed bekend. Hoewel het veel oefening en testen vergt, is het wel mogelijk om je hiermee op weg te helpen. Aan de hand van een aantal tips krijg je als man van deze tijd ook het lichaam van de moderne man.

Minder eten dan nodig

De eerste stap die je moet zetten wanneer je gaat afvallen is minder eten. Dat weet natuurlijk iedereen. Wat echter niet goed beseft wordt is wat er precies bedoeld wordt met minder eten. Wanneer jij te veel eet en minder gaat eten, dan kan het nog altijd zijn dat je niet afvalt. Dat hangt natuurlijk af van hoe ver je boven je dagelijkse benodigdheden zat in je oude dieet. Wanneer je minder gaat eten, dan moet je uiteindelijke doel zijn om onder je dagelijkse caloriebehoefte uit te komen. Pas alleen wel op, je moet ook weer niet te laag uitkomen.

Ga je gedragingen loggen

Wanneer je echt gericht wilt werken, dan moet je natuurlijk wel goed weten waar je mee bezig bent. Dat betekent dat het slim is om al je vorderingen goed te loggen. Dit hoeft niet lastig te zijn, want daarvoor zijn tegenwoordig talloze apps beschikbaar. Aan de hand daarvan kan je precies je voedingsinname volgen. Dat maakt het ook makkelijker om te kijken of je boven, onder of gelijk aan je behoefte bezig bent. Op die manier weet je dus ook gemakkelijker te achterhalen waar je nog iets te winnen hebt. Op die manier wordt het beter haalbaar voor de moderne man.

Niet alleen de weegschaal

Het is verraderlijk om alleen op de weegschaal te vertrouwen wanneer je gaat werken aan je gewicht. Wanneer je gaart afvallen puur op basis van veranderingen in je dieet, dan kan het nog wel mogelijk zijn om je succes af te meten aan je prestaties op de weegschaal. Wanneer je er echter bij gaat sporten is dat al anders. Vooral wanneer je krachtsporten kiest. Spiermassa is immers compacter dan vetmassa. Wanneer je lichaam dus wel slanker wordt, kan het nog altijd lijken alsof je geen gewicht verliest. Dit komt door je spiermassa. Meet dus ook je omtrek.

Gerichte producten kiezen in de supermarkt

Het is slim om ook tactischer te gaan eten. Bijvoorbeeld door te kiezen waar je je gemakkelijk vol van gaat voelen en dit gevoel ook lange tijd door blijft behouden. Denk dan aan eiwitten en aan vezelrijke producten. Het in het dieet opnemen van eieren, volkoren producten en verse groente is dus essentieel op weg naar een gezond gewicht. Hoe beter je dit doet, hoe meer profijt je hiervan zal hebben als je aan het afvallen bent. Dat maakt het ook heel gemakkelijk mogelijk om successen te boeken als moderne man.

Voer het niet te ver door

In alle opzichten is het belangrijk om alles niet te ver door te voeren. Het is veel slimmer om geleidelijk af te vallen. Dit geeft je meer kans dat je het ook systematisch kwijt zal raken. Bovendien is er nog een ander gevaar. Wanneer je snel afvalt, dan zal je lichaam niet alleen je vetreserves aanspreken. Ook alle andere reserves, bijvoorbeeld je spiermassa, zal dan worden leeggemaakt. Om die reden is dit dus ook niet aan te raden. Je wilt immers wel optimaal fit en gezond worden en blijven. Neem er dus de tijd voor.

Blijf testen en variëren

Om te ontdekken wat optimaal werkt als het om voeding gaat, is het van belang om slim met je voeding om te gaan. Test hoe je reageert op verschillende maaltijden en de manier waarop je ze nuttigt. Blijf ook veel variëren. Dit moet je net zo zien als bij training. Wanneer je goed gevarieerd eet, dan zal je lichaam van alle essentiële voedingstoffen precies de juiste hoeveelheid binnenkrijgen en zal je altijd beter en gezonder zijn. Dat is natuurlijk uiteindelijk wel het grote doel waar je voor staat wanneer je dit gaat doen.

Vraag om feedback

Het is ook slim om afvallen door gezonder te eten niet alleen te doen. Laat je helpen door een expert zoals een dietist. Vraag hierbij ook om feedback. Overigens kunnen de moderne voedingsapps die eerder besproken werden hier ook al een goede rol in spelen. Het is steeds beter mogelijk om op deze manier feedback te krijgen aan de hand van alle kennis die is opgedaan. Zo weet je dus in ieder geval alvast zeker dat je in bepaalde mate op de juiste weg bent. Uiteindelijk is dat natuurlijk ook gewoon waar het je om zal gaan als moderne man.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News