Online aan de slag, zo verdien je geld

Share

Het nieuwe werken is flexibel. Daar kan je zelf nog een schepje bovenop doen. Bijvoorbeeld door online te gaan werken. In de meeste gevallen zal je dan al snel bij het opzetten van een website of webshop uitkomen. Veel mannen vinden dit een ongelofelijk interessante branche om in de gaten te houden. Het is daarom best leuk om eens te kijken welke mogelijkheden er dan allemaal zijn. Waarschijnlijk zit er wel iets voor je bij en kan je direct aan de slag gaan. De volgende opties zijn in ieder geval het onderzoeken meer dan waard.

Webshop

Misschien wel de oervorm van verdienen door online activiteiten is het opzetten van een webshop. Daar zijn er dan ook heel veel van. Een aantal zijn zelfs van duizelingwekkende omvang. Dit kan je afschrikken, maar bedenk je ook dat er een aantal tussen zitten die enkele jaren heel groot waren, maar die nu niet meer bestaan. Zoals enkele jonge startups binnen twee à drie jaar de top hebben bereikt. Dat kan dus voor jou ook weggelegd zijn. Zolang je maar een goed plan hebt waarmee je de concurrentie aandurft met de grote spelers op de markt. Dit kan een goede optie zijn.

Bloggen

Een andere online vorm van het internet, waar pas in latere stadia ook verdienmodellen aan gekoppeld werden. Het gaat dan natuurlijk over bloggen. De manieren waarop je hieraan kunt verdienen zijn flink divers. Denk bijvoorbeeld aan advertentie-inkomsten. In de eerste plaats gaat het dan natuurlijk om advertenties die je kunt plaatsen met behulp van affiliateprogramma’s, bijvoorbeeld van Google. Daarnaast kan je ook denken aan advertorials. Ook influencer marketing in allerlei verschillende vormen kan een goede manier zijn om wat inkomsten te vergaren. Hoe algemener je blogt, hoe gemakkelijker je de verschillende mogelijkheden met elkaar kunt combineren. Zo maak je je stroom meer divers en stabieler.

Vloggen

Eigenlijk gaat het verhaal uit de vorige alinea bijna in het geheel ook op voor vloggers. Op een aantal kleine details na. Zo is het bijvoorbeeld natuurlijk zo dat er niet geschreven wordt, maar gefilmd. Een advertorial schrijven wordt wat lastig. Aan de andere kant zijn er juist wel weer allerlei ander vormen van marketing mogelijk die op statische tekstpagina’s ondenkbaar zijn. Wat wel een punt van aandacht is, is dat je wel wat meer geld zal kwijt zijn aan de investeringen. Je zal immers filmapparatuur nodig hebben om de video’s te kunnen maken en editten. Dit moet je meewegen.

Online advies

Dan is er nog de mogelijkheid om een onlineadviesbureau op te starten. Je kunt dit overal op de wereld doen en je kunt al je klanten in de meeste branches gewoon online bedienen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een Skype-spreekuur te houden. Of je kunt een e-book schrijven en dit te koop aanbieden. Bovendien zijn er natuurlijk ook nog allerlei andere goede opties die je kunt kiezen. Advies zal er eigenlijk altijd wel blijven en er zijn heel veel verschillende vormen waar je dit in kunt gieten. Alle reden om je dus te ontwikkelen tot een expert op een bepaald gebied en je diensten aan te bieden.

Aan de slag gaan

Het leuke van online ondernemen is dat er eigenlijk niet zo heel veel voor nodig is om te beginnen. Meer dan een laptop is vaak niet van belang. Dat neemt echter niet weg dat het wel zeer belangrijk is om een plan te hebben. Een onlineonderneming is immers ook gewoon een onderneming, dus een bedrijfsplan, financiering, een idee van de markt en de branche zijn allemaal belangrijke zaken waar je niet te lichtzinnig over mag denken. Laat je hier als man echter niet door afschrikken en laat gewoon aan de wereld zien wat je allemaal waard bent.

Photo by rawpixel on Unsplash

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News