Online geld verdienen als influencer

Share

De moderne manier om geld te verdienen is door online als influencer aan de slag te gaan. Dat klinkt gemakkelijker dan het is. Influencer zijn is namelijk hard werken. Daarom zijn de commentaren dat het een snelle weg naar makkelijk geld is voor mensen die niets bijdragen ook nergens op gebaseerd. Er is alle reden om je op deze branche te storten. Dan moet je dat natuurlijk wel goed doen. Om het goed te doen is het in ieder geval belangrijk om alle zaken goed inzichtelijk te hebben. Let daarom op de volgende zaken voor je gaat beginnen.

De verschillende vormen van verdienen

In de eerste plaats is het belangrijk om één punt goed te begrijpen. Er is niet maar één weg naar een vergoeding als het om het beroep van influencer gaat. Anders dan werken in loondienst, waarbij je een bepaalde taak uitvoert en daar loon over krijgt, zijn er veel verschillende manieren om geld te verdienen wanneer je online op deze manier aan de slag gaat. Het is dan dus ook wel van enig belang om te weten welke verdienmodellen er zijn. Aan de hand daarvan kan je dan zelf bepalen welk model het best passend voor jouw idee is.

De wet van de grote aantallen

Wat in ieder geval wel van belangrijk is, is dat je meer kans op succes hebt als je uitgaat van de wet van de grote aantallen. Hoe meer mensen komen kijken, hoe beter dit voor je is. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer het om advertentie-inkomsten gaat. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals AdSense. Je verdient nu eenmaal meer wanneer je meer publiek trekt dat meer klikt. Dit is bijvoorbeeld ook de basis van scoren op YouTube. Al moet je dan wel bepaalde voorwaarden goed in acht nemen op optimaal succes te boeken.

Zorg dat je content op orde is

Wanneer je op YouTube wilt werken als influencer, dan zijn er wel een aantal zaken die je mee moet nemen in je plan van aanpak. Zo moet je content bijvoorbeeld goed op orde zijn. Behandel onderwerpen die aantrekkelijk zijn. Zorg dat je content lang genoeg en van goede kwaliteit is en zorg dat het gemakkelijk goed gevonden kan worden. Het is immers wel van belang om daadwerkelijk die grote massa aan te trekken om ook echt te kunnen gaan verdienen. 10.000 views is echt het minimum, daaronder maak je geen enkele kans iets te verdienen.

Een sponsor voor je content

Wil je niet voor kwantiteit gaan, of in ieder geval niet alleen voor kwantiteit? Dan is er ook een andere mogelijkheid. Dan is het belangrijk om een sponsor te vinden die je wil helpen. Sponsors kunnen je op meerdere manieren ondersteunen. Er zijn bijvoorbeeld deals denkbaar waarbij je allerlei spullen gratis krijgt toegestuurd. Dit is een goede ondersteunende deal. De toegestuurde items laten je geld in je budget overhouden omdat je bijvoorbeeld geen kleding meer hoeft te kopen. Aan de andere kant heb je natuurlijk wel geld nodig voor bijvoorbeeld de boodschappen. In dat opzicht is een sponsordeal waar geld mee gemoeid is aantrekkelijker.

Je geloofwaardigheid voorop

In het geval van sponsordeals is er wel een belangrijk punt van aandacht. Je bent zo ver gekomen als influencer omdat mensen in jou geloven. Dit moet je dan natuurlijk wel ook zo houden. Daarom is het bijvoorbeeld van belang om geen reviews van producten te doen die niet bij je passen. Of producten waar je geen goed gevoel bij hebt. Dit komt je geloofwaardigheid niet ten goede. Uiteindelijk kan je dan dus steeds verder terugvallen. Je zal niet de eerste zijn die dit overkomt, dus pas vooral goed op in dit opzicht.

Maak duidelijke afspraken en leg ze vast

Zoals het een valkuil is om je geloofwaardigheid op het spel te zetten, is het ook een valkuil om opgelicht te worden. Wanneer je te maken hebt met grote partijen, maar ook met onbekenden, dan moet je nooit in goed vertrouwen handelen. Waar kan je immers op vertrouwen als je de mensen niet kent? Het is voor de moderne man natuurlijk niet meer dan logisch dat je alles duidelijk en inzichtelijk maakt. Dat is dus ook de bedoeling bij de deals die je sluit. Zo weet je zeker dat je niet opgelicht kan worden.

Handel als een verkoper

Tot slot is er nog een andere manier om aan de slag te gaan als influencer. Ben je een geboren verkoper? Dan is dat natuurlijk ook gewoon iets wat je kunt gebruiken. Je staat weliswaar niet in de winkel, maar voor de camera. Dat neemt niet weg dat je vaardigheden zeer waardevol blijven. Juist ook omdat je bijvoorbeeld door middel van affiliate marketing nog altijd afhankelijk bent van de verkopen die je doet. Alle reden om hier dus voor te kiezen wanneer je hier aanleg voor hebt. Zo kan je er het maximale uithalen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News