Op zoek naar een betrouwbare auto? Kies voor financial lease

Share

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare auto om dagelijks mee naar je werk te rijden, beschik je niet altijd over voldoende financiële middelen om zo’n auto aan te schaffen. Toch is het mogelijk om ook met weinig financiële middelen in een moderne en betrouwbare auto te rijden. Dit bijvoorbeeld met behulp van financial lease. Er zijn diverse leasemaatschappijen waar je terecht kunt voor het afsluiten van een financial leasecontract. Financial lease is een vorm van auto lease die tot een aantal jaar geleden vooral zakelijk werd gebruikt. Op de dag van vandaag wordt deze vorm van lease voor particulieren steeds populairder. Daarnaast heeft financial lease ook voor particulieren een hoop voordelen.

De voordelen van financial lease

Wanneer je jezelf eens verdiept in autolease Twente, zal je zien dat financial lease ook voor particulieren veel voordelen heeft. Wanneer je zelf een auto koopt, heb je vaak te maken met een hoge afschrijving. Ook al koop je een splinternieuwe auto, na een aantal maanden zal deze auto al in waarde gedaald zijn, waardoor je minder voor je auto terugkrijgt op het moment dat je deze inruilt. Bij financial lease is dit niet aan de orde. Je betaald een vast maandelijks bedrag voor een aantal jaar, en na deze termijn ga je een nieuw leasecontract aan zonder dat je te maken hebt met hoge investeringskosten of hoge afschrijvingskosten. Daarnaast is de maandelijkse premie die je betaalt bij financial lease een all-in prijs. Dit houdt in dat de onderhoudskosten, wegenbelasting en autoverzekering bij deze prijs zijn inbegrepen. Hierdoor zal je niet zomaar voor onverwachte hoge kosten komen te staan op het moment dat je auto niet meer naar behoren functioneert en een reparatie aan de auto noodzakelijk is.

Onderhoudskosten

De onderhoudskosten van een auto kunnen vaak aardig oplopen. Dit omdat er bijvoorbeeld voor een motorstoring niet altijd een duidelijke aanwijsbare oorzaak te vinden is, waardoor het noodzakelijk is om meerdere onderdelen in de auto te vervangen. Ook op het moment dat je behoorlijk wat kilometers in de auto rijdt, zullen de onderhoudskosten voor de auto oplopen. Dit is bij financial lease allemaal niet het geval. Het normale onderhoud wat steeds aan de auto uitgevoerd moet worden is namelijk bij de leaseprijs inbegrepen. Wanneer je op zoek bent naar een jong gebruikte of nieuwe en betrouwbare auto is financial lease zeker aan te raden. Je hebt geen groot financieel vermogen nodig om zo’n auto te kunnen rijden. Wel is het belangrijk dat je ook rekening houdt met het nadeel van financial lease. Wanneer je namelijk van plan bent om binnen nu en een korte termijn een woning te kopen, kan het hypotheekbedrag wat je kunt lenen voor de aankoop van je woning lager uitvallen op het moment dat je een financial lease contract hebt. Financial lease is namelijk een financieringsvorm die geregistreerd wordt. Wanneer je kiest voor financial lease is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden.

Read more

Local News