Plex! Netflix, maar dan anders

Share

Netflix is eigenlijk niet meer weg te denken uit het entertainmentaanbod waar je tegenwoordig gebruik van kunt maken. Toch is het bij lange na niet de enige streamingdienst waar je mee aan de slag kan. Het is zelfs zo dat er steeds meer van dit soort diensten op de markt komen. Zo kwam Disney onlangs met een eigen dienst en ken je natuurlijk ook de service van Amazon al enige tijd. Daarnaast zijn er ook nog enkele andere interessante alternatieven zoals Plex waar je mee kan werken wanneer je dat aantrekkelijk zou vinden als film en serie liefhebber.

Kiezen voor de service van Plex

Een nieuwe speler op de markt is Plex. Dit is een dienst die de dienst helemaal vernieuwend wil aanpakken. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld gewoon zo dat je alles wat in het aanbod zit gratis kan bekijken. Vergis je ook niet in de omvang van dat aanbod. Natuurlijk staat bij lange na niet alles erop. Stellen dat je er alleen wat mislukte series en obscure C-films kan kijken zonder te betalen is echter weer het andere uiterste. Het platform is nog flink jong en nog volop in ontwikkeling. Wees er dus vroeg bij.

De mogelijkheden van YouTube

Een grote speler die maar wat graag de plek van Netflix en Amazon zou innemen is natuurlijk YouTube, of liever gezegd Google, als moedermaatschappij. Daarom is het bedrijf al meer dan een jaar bezig met zijn eigen betaalde platform naast het gratis platform waar je ook meer en meer series, films en zelfs livesport kan bekijken. Omdat hier allerlei andere content wordt geboden dan op de andere diensten, is het in ieder geval een goede aanvulling op je pakket te noemen wanneer je hier een abonnement zou afsluiten. Dit is alvast iets waard te noemen.

Het lokale aanbod onder de loep met Plex

Je bent misschien wel iemand die ook gewoon van een film of serie van eigen bodem houdt. Ook dan is er een dienst waar je veel aan kan hebben. Het gaat dan natuurlijk om Videoland. Je weet misschien nog wel dat dit ooit een videotheekketen was. Aan de andere kant ben je misschien zo jong dat je niet eens weet wat een videotheek is. In ieder geval is het een naam die al vele jaren ons entertainment in Nederland verzorgt en dat ook nog altijd doet met veel Nederlandse producten. Dat maakt het interessant.

Plex een platform met een echt alternatief

Er zit tussen de genoemde platforms hiervoor altijd wel wat overlap. Er is echter ook een groep liefhebbers die op zoek is naar echt iets anders. In dat geval is het misschien aantrekkelijk om te kijken naar MUBI. Dit platform heeft een gratis dienst die gewoon doorloopt en waar je online op kan inhaken. Er is ook een betaalde on-demand dienst waar je artfilms en dergelijke vandaan kan halen. Zo vind je dus de producties die de grote diensten eigenlijk nooit zullen halen omdat de vraag simpelweg gewoon te klein is voor deze diensten.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News