Pronken met je geslacht: zo creëer je een mancave

Share

We kunnen het niet onder stoelen of banken steken dat mannen houden van privacy. Even een momentje voor jezelf en ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, alleen of met vrienden.  Een plek waar je je fijn voelt en als man kunt ontspannen en tot rust kan komen. Velen zoeken een plek buiten de deur, maar waarom kies je er niet voor om een mancave in huis te maken? Wij geven je in dit artikel tips hoe je je eigen mancave creëert.

Passie, passie en nog eens passie

Passie is de drijfveer van een succesvolle jongenskamer. Wanneer je het hok binnenstapt, moet je het idee hebben dat je je eigen leven binnenstapt. De kamer moet om jou draaien en daarom is het belangrijk dat de kamer jouw interesses ademt. Houd jij van motorsport of barbecueën? Zorg er dan voor dat er verschillende accessoires terug te vinden zijn. Denk aan een oude motorhelm aan de muur of een barbecue als bijzettafel.

Gadgets

We gaan even terug in de tijd en laten ons inspireren door Ian Mac Donald. Hij zei ooit: “The online difference between men and boys is the price of their toys”. Sindsdien heeft hij een plek in het hart van vele mannen ingenomen. Wat is er vetter dan jouw mancave volhangen met verschillende gadgets? Zorg voor een geluidsinstallatie waar een bass in zit, die 3 huizen verderop nog gevoeld wordt. Zeg tegen je Google Home “Hé Google, zet mijn favoriete lied aan”, plof neer op je net iets te dure en comfortabele sofa, trek een biertje los met een opener die bijhoudt hoeveel biertjes jij geopend hebt en geniet!

Vergeet de koelkast niet! Je wilt natuurlijk wel koud bier en andere dranken tot je beschikking hebben als je even kunt ontspannen.

Keep it dark!

Houd zoveel mogelijk licht en geluid tegen door het lekker donker en vol privacy te houden. Kies een goed stel gordijnen kant en klaar, het liefst verduisteringsgordijnen bijvoorbeeld verduisterend rolgordijn van Veneta.com of plissegordijnen, zo maak je de kamer extra mysterieus. Niets is zo vervelend als de zon die op je tv-scherm schijnt tijdens een middagje voetbal kijken.

De kleur van mannelijkheid

Het is belangrijk om een aantal kleuren in gedachten te houden tijdens het inrichtingsproces van de mancave. Kleuren die mannelijkheid schreeuwen zijn donkere en zware kleuren. Hoe chique is een bordeauxrode muur met een zwarte chesterfield bank? Weg met de vrolijke kleuren als okergeel en pimpelpaars, wij willen mannelijkheid!

Wees trots op je geslacht, creëer een mancave waar je u tegen zegt!

Read more

Local News