Rijk worden: hoe deed Li Ka-Shing dat?

Share

Vrijwel iedereen zal de droom met alle andere mannen delen. Veel geld verdienen als gevierde ondernemer en dan stinkend rijk worden. Er zijn een aantal mannen op de wereld die de droom hebben kunnen waarmaken. Daar kan jij natuurlijk als aspirant-rijkaard natuurlijk wel wat van opsteken. Daarom is het leuk om de lessen van deze mannen te delen. Een god voorbeeld is Li Ka-Shing, de man der mannen uit Azië. Welke tips heeft hij als het gaat om goed ondernemerschap en flinke sommen geld verdienen? Deze zaken kan je in ieder geval allemaal zelf gaan toepassen.

Zo maak je belangrijke vrienden

Li-Ka Shing benadrukt het belang van belangrijke vrienden en een groot netwerk. Daar zijn een aantal trucjes voor toe te passen die eigenlijk altijd wel kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan het mee uit lunchen nemen van mensen die hoger op de ladder staan dan jij. Door aandacht aan ze te besteden kan je in hun kring terechtkomen met alle positieve gevolgen van dien. De Aziatische miljardair raadt aan om dit minstens eenmaal per maand te doen met verschillende mensen. Zo bouw je al heel snel aan je eigen netwerk waar je de vruchten van kunt gaan plukken.

Leer van anderen, leer aan anderen

Het is aan te raden om veel te lezen. Daar kan je heel veel van opsteken. Probeer ook echt te begrijpen wat je leest. Dat kan je bijvoorbeeld doen door het te vertalen naar je eigen situatie. Ook kan je de dingen die je leert weer aan anderen leren. Op die manier verstevig je ook je eigen positie. Zo snijdt het mes dus aan twee kanten. Dit moet je eigenlijk je hele leven lang blijven doen. Op die manier zal je alles alleen maar nog beter op blijven slaan en steeds verder blijven groeien als mens.

Planning is belangrijker dan al het andere

Als er één vaardigheid is die je ver gaat brengen volgens Ka-Shing, dan is het wel de vaardigheid om te kunnen plannen. Dit geldt namelijk in alle opzichten. Wanneer je bijvoorbeeld arm bent, moet je veel buiten zijn om te zorgen dat je jezelf op kan werken. Wanneer je eenmaal geld hebt moet je zorgen dat je veel binnen bent omdat je dan de tijd moet nemen om je zuurverdiende geld uit te kunne geven. Zo zijn er heel veel voorbeelden te geven van de manier waarop je met je tijd om moet gaan om succesvol te zijn.

Laat niet in je kaarten kijken

Het is volgens Ka-Shing belangrijk om niet te laten zien waar je staat op de maatschappelijke ladder. Wanneer je niet veel te besteden hebt, moet je juist alles besteden wat je hebt. Wanneer je juist veel hebt moet je gereserveerd zijn in hoeveel je uitgeeft. Wanneer anderen nooit precies weten hoeveel je eigenlijk hebt, zo kan er ook geen verkeerd beeld van je ontstaan. Je wilt bijvoorbeeld niet als geldwolf te boek staan, alleen maar omdat je succesvol bent geweest als ondernemer en nu de mogelijkheid hebt om het uit te geven aan dat wat jij leuk vindt.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News