Rijk worden: hoe deed Richard Branson dat?

Share

Rijk worden, hoe pak je dat het beste aan? Nou, bijvoorbeeld door de mensen die je al zijn voor gegaan eens goed te bestuderen. Er zijn allerlei manieren waarop je geld kunt verdienen. Daarom is het juist ook zo interessant om naar de verschillende levensverhalen te luisteren. Zo steek je er bovendien zelf ook nog iets van op. Vaak blijkt leren van anderen immers een essentiële tip te zijn. Een man waar je in ieder geval veel van kunt leren is Richard Branson. Welke tips geeft hij je mee om veel geld te verdienen?

Elke dag is een nieuwe dag

De doelen liggen altijd in de toekomst, nooit in het verleden. Het heeft dus ook niet heel veel zin om bezig te blijven met gisteren of de dagen ervoor. Bekijk elke dag weer als een nieuwe dag waarop je met een schone lei kunt beginnen. Op die manier kan je voortdurend de focus houden op de doelen die je wilt bereiken. Branson zelf begint de nieuwe dag altijd met een activiteit om energie op te doen voor de rest van de dag. Dit kan ook heel goed helpen om je hoofd goed leeg te maken voor alles wat er die dag komen gaat.

Maak notities en bewaar ze

Het is vooral belangrijk om je tijd nuttig te besteden. Dat betekent dat je je bezig moet houden met wat op dat moment belangrijk is. Alleen werkt ons brein niet helemaal op die manier. Soms popen gedachten of ideeën gewoon op. Je kunt besluiten daar niets mee te doen omdat je met iets anders bezig bent. Je kunt ze ook opschrijven om er op een later moment je voordeel mee te doen. Dit is voor Branson één van de allerbelangrijkste factoren in zijn succes geweest, zo stelt hij zelf. Maak notities en bewaar ze voor een later moment.

Denk verder dan alleen het nu

Een overeenkomst die veel succesvolle ondernemers hebben komt ook bij Branson naar voren. Het is belangrijk om vooruit te denken. Je doel en je intentie liggen altijd in de toekomst. Dat betekent dus ook dat je hoofd daar bij moet zijn. Op die manier houd je dus je focus op wat belangrijk is. Het verleden is bovendien niet te veranderen, dus daar heb je verder ook geen enkele vat op. Zo blijf je productiever en kan je dus alleen maar meer en meer blijven bereiken als ondernemer. Dit is erg belangrijk.

Houd er plezier in

Ook niet onbelangrijk is de mate van plezier die je hebt in de dingen die je doet. Hoe meer plezier je hebt, hoe leuker het zal zijn om te werken. Hoe leuker het zal zijn om te werken, hoe meer je zal bereiken. En zo kan je nog wel even doorgaan met deze ketting. Het is belangrijk om je plezier te doseren. Wanneer je namelijk zoveel plezier hebt dat er niets meer uit je vingers komt, dan zal dat te veel van het goede zijn. Als dat zelfs al zou gebeuren, want Branson over kwam het nooit.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News