Scootertoeren, maar dan op een elektrische Vespa

Share

De scooter die op benzine rijdt zal langzaam uitsterven. Zoals dat eigenlijk geldt voor elk voertuig dat op benzine of diesel rijdt. Dat betekent echter niet dat je helemaal geen plezier meer kunt hebben van je scooterritjes over de mooie Nederlandse wegen. Of kunt genieten je huurscooter op je vakantieadres. Er gaat alleen het één en ander veranderen. Zo kan je bijvoorbeeld tegenwoordig kiezen voor de elektrische Vespa. Er zitten belangrijke voordelen aan de keuze voor een elektrisch model. Daarvan is de goede dienst die je aan de betere luchtkwaliteit levert natuurlijk de belangrijkste.

Harder rijden dan ooit

De fabrikant doet in ieder geval alvast een aantal belangrijke beloften als het om de elektrische Vespa gaat. Zo moet de scooter harder kunnen rijden dan de 50cc-modellen die het tot op heden in het assortiment had. Dit is op zich niet vreemd, want het is al langer duidelijk dat voertuigen met elektrische aandrijving tot heel veel meer in staat zijn dan de voertuigen zoals we die tot op heden gewend waren. Het is in ieder geval een interessante ontwikkeling voor mensen die de scooter voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer gebruiken of erop naar school en terug rijden op dagelijkse basis.

Een redelijke actieradius geboden

Het is ook altijd belangrijk bij elektrisch aangedreven voertuigen om te kijken naar de actieradius. Je wilt immers weten hoe lang of hoe ver je ermee kunt rijden. In het geval van de Vespa zal het gaan om ongeveer 100 kilometer op een volle accu. Tweeënhalf tot drie uur rijden is dus wel mogelijk. Een leuk rondje in de omgeving is dus geen enkel probleem. Zoals ook het rijden naar het werk dus gemakkelijk te doen moet zijn. Mocht je toch wat verder weg willen gaan, dan is het in ieder geval van belang om te weten hoe je dit aanpakt.

Opladen van de accu

Het opladen zal je wel enige tijd in beslag laten nemen. Het is namelijk nog niet zo dat de modellen die Vespa op de markt gaat brengen al zijn uitgerust met technieken om supersnel te laden. Dit zal dus nog even een probleem zijn. Op dit moment zal je zo’n vier uur aan laadtijd nodig hebben om de scooter weer volledig te vullen zodat je opnieuw 100 kilometer ermee kunt rijden. Het is wel goed mogelijk dat dit in de toekomst zal veranderen. De elektrische scooters zullen meer en meer belangrijk gaan worden.

Direct een scooter kopen

Dat kan helaas nog niet. De elektrische Vespa moet nog uitkomen. Dit zal echter niet lang meer op zich laten wachten want het ontwerp is al helemaal af. Er is ook al een bepaalde mate van duidelijkheid over wat de prijs van dit voertuig moet zijn. De scooter zal zo’n 6.390 euro moeten gaan kosten als je hem nieuw koopt. Online zijn al verschillende filmpjes opgedoken, dus je kunt al gaan zien wat je voor dat geld zal krijgen. Bedenk je wel dat elektrisch rijden het rijden van de toekomst is, dus vroeger of later zal je toch overstappen. Dan kan je dat net zo goed nu doen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News