Tijd voor een nieuwe look? Probeer deze kapsels!

Share

Stijl houdt natuurlijk niet op bij het kopen van mooie kleding, goede schoenen en sluitende accessoires. Ook je eigen verzorging is hier belangrijk in. De manier waarop je je kapsel vorm laat geven is hier een voorbeeld van. Het kan na enige tijd best zo zijn dat je eens op zoek bent naar iets anders. Een kapsel kan gedateerd zijn, of je hebt jezelf gewoon ontwikkeld. In dat opzicht is het dan ook belangrijk om eens te kijken wat op dit moment wel de passende kapsels zijn. De volgende opties zijn de moeite waard.

Niet langer kaal

Lange tijd was het kortgeschoren, nagenoeg kale, kapsel een belangrijke optie voor elke man. Het ziet er goed uit en neemt ook veel hoofdbrekens weg. Bovendien scheelt het veel tijd op het gebied van verzorging. Toch is het echte kale hoofd wel een beetje uit de mode aan het raken. De buzz cut, in verschillende varianten, is sterk in opkomst. De zijkanten en achterkant mogen nog wel kaal, maar bovenop moet toch wel wat groeien. Een beetje meer of een beetje minder, dat is aan jou. Het kapsel is nog altijd snel en gemakkelijk te onderhouden, dus dat is geen zorg.

Meer tijd in steken

Wanneer een beweging te zien is, dan zal ook altijd een tegenbeweging te zien zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor kapsels. De gemakkelijke korte kapsels enerzijds en de flink gestileerde kapsels anderzijds. In dat opzicht zijn er een aantal mogelijkheden die je kunt verkennen. Dit hangt onder meer af van de lengte van je haar. Heb je het lang, dan heb je wat meer opties. Heb je het wat korter, dan is het al snel duidelijk welke kant je op kunt met je haar. Daarom is het interessant om dit ook eens heel goed te bekijken.

Krullen maken de man

Waar het gaat om de kapsels waarbij het haar niet te lang is, zijn de krullen momenteel zonder twijfel het meest populair. Er zijn heel veel mogelijkheden op dit gebied. Het leuke is ook dat het zelf vrij gemakkelijk te verzorgen is. Bijvoorbeeld door goed met een borstel en een föhn om te gaan. Krullen kunnen ook voor de langere kapsels aantrekkelijk zijn. Al zijn er een aantal andere opties die misschien nog aantrekkelijker zijn. Bedenk je dit dus ook wanneer je het plan hebt opgevat om je haar verder te laten groeien de komende periode.

Slagen en golven maken

Voor het echte lange haar zijn de krullen misschien niet de allerbeste optie. Al kan het er wel heel mooi uitzien en goed bij je stijl passen als moderne man. In dat opzicht is het dan beter om voor andere opties te gaan. Slagen en golven zijn weer sterk in opkomst. Ook hiervoor geldt dat het goed mogelijk is om hier veel zelf in te betekenen. Wanneer je goed met een borstel en een föhn bent kom je al een heel eind. Wanneer je het echt goed aan wilt pakken, dan kan je altijd nog kiezen voor het gebruik van een stijltang.

Zelfde kapsel, andere look

Misschien ben je wel heel tevreden over je kapsel op zich. Is het juist je haar waar je wat anders mee wilt. Dan kan je bijvoorbeeld aan verven denken. Dit is natuurlijk niet echt een trend te noemen. Verven is altijd al een goede optie geweest. Het is echter wel zo dat de kleuren nog weleens willen veranderen. In het huidige stijladvies zal snel gewezen worden op donkerder kleuren. Wanneer je haar wat lichter is, dan kan je een hele nieuwe look aanmeten alleen al door enkele tinten donkerder te gaan dan je van nature bent.

Gewoon jezelf kunnen blijven

Het is ook mogelijk om gewoon het kapsel te houden dat je al had, maar het dan net even anders te stileren. Dat kan je bijvoorbeeld doen met een trend die de afgelopen periode heel groot was, maar nu een beetje inzakt. Het gaat dan natuurlijk over de crop fade. Dit kan je ook het Peaky Blinders kapsel noemen. Hier kan je natuurlijk meerdere kanten mee op als het om styling gaat. Een goede reden om dit dus ook eens bij jezelf uit te proberen. Dat is misschien wel de gemakkelijkste manier om iets nieuws te vinden.

Laat je adviseren

Wanneer je iets anders wilt met je haar, dan is het wel aan t raden om niet over één nacht ijs te gaan. Laat je adviseren door mensen die er verstand van hebben. Op die manier kan je het voor jezelf wat gemakkelijker maken om de juiste keuze te maken als het gaat om je nieuwe haardracht. Voor de moderne man is een kapsel een belangrijk punt van aandacht, dus alle kennis en hulp die je kan krijgen is hierbij welkom. Aan de hand daarvan kan je dan bepalen welke richting je uiteindelijk op zal gaan.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News