Top 5 Schotse Single Malt Whisky

Share

De Schotse Hooglanden zijn een prachtig deel van Schotland. De glooiende heuvels, weelderige groene velden en de vele meren maken het een perfecte plek om te bezoeken. Het is ook de thuisbasis van enkele van 's werelds beste single malt-whisky's. Dit is een lijst van mijn favoriete Schotse single malt whisky's. 1. Glenlivet 2. Glenmorangie 3. Macallan 4. Ardbeg 5. Dalwhinnie

Glenlivet

Dit is een van de meest populaire single malt whisky's ter wereld. Het is een lichte en makkelijk drinkbare whisky. Glenmorangie: Dit is een zeer soepele en complexe whisky. Het heeft hints van citrus en honing. Macallan: Dit is een zeer rijke whisky met tonen van sherry en fruit. Ardbeg: Dit is een rokerige whisky die je smaakpapillen zal doen tintelen. Dalwhinnie: Dit is een makkelijk drinkbare whisky met hints van vanille en honing. De Schotse Hooglanden zijn een prachtig deel van Schotland.

Glenmorangie

Neus: De neus van Glenmorangie is licht en bloemig. Het heeft een zoete geur met hints van vanille en honing. Glenmorangie 10 Year Old Proefnotities: Smaak: De smaak begint met een vleugje kruiden die snel vervaagt om de zoetheid die in de neus aanwezig was te onthullen. De afdronk is lang, glad en licht rokerig. Glenmorangie 10 Year Old Review: Ik heb echt genoten van deze, het is een geweldige whisky voor beginners.

Macallan

Macallan is een distilleerderij die al sinds 1824 single malt whisky maakt. Het is gelegen in de regio Speyside in Schotland. Het is eigendom van de Edrington Group, die ook eigenaar is van de merken Highland Park en The Famous Grouse Scotch Whisky. Macallan produceert drie soorten whisky: een 12-jarige, een 15-jarige en een 18-jarige.

Ardbeg

Ardbeg is een klein eiland in de Schotse Hooglanden. De whisky wordt gemaakt bij Ardbeg Distillery en bestaat al sinds 1815. Hij staat bekend om zijn intense rokerige smaak en turfachtige aroma. Ardbeg 10 Year Old: Dit is een klassieker van Ardbeg. Het heeft een rijke, rokerige smaak met toffee ondertonen. De afdronk is lang en vol van smaak. Deze whisky gaat geweldig samen met een sigaar of zelfs na het diner als je iets zoets en rokers wilt bij je favoriete sigaar.

Dalwhinnie

Dit is een zeer populaire whisky. Het is gemaakt in de hooglanden en heeft een zeer unieke smaak. Glenmorangie: Deze whisky wordt gemaakt in de oudste distilleerderij van Schotland. Het heeft een zeer zachte smaak waardoor het gemakkelijk te drinken is. Macallan: Deze single malt-whisky is vrij duur, maar het is ook een van de best smakende die momenteel op de markt is. Ardbeg: Deze single malt-whisky komt van Islay, een eiland voor de westkust van Schotland. De turfachtige smaak maakt deze drank vrij sterk maar ook erg lekker.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News