Vakantie geboekt? Kom maar door met die voorpret!

Share

De meeste mensen boeken hun zomervakantie een paar maanden voor zij daadwerkelijk vertrekken. Na de feestdagen, aan het begin van het nieuwe jaar, is traditioneel het moment aangebroken waarop veel mensen na gaan denken over hoe zij hun zomer graag door willen brengen. Het oriënteren is begonnen, de eerste aanbiedingen beginnen te verschijnen, en met nog een lange winter voor de boeg is het uitkijken naar de zomer extra fijn. Is de perfecte bestemming eenmaal gevonden, en de boeking gemaakt, dan kan de voorpret in alle hevigheid losbarsten. Op deze manier maak je de maanden voor je vakantie extra fijn.

Ga alvast aan de hapjes en de drankjes

Een leuke manier om alvast in de stemming te komen voor je zomervakantie, is regelmatig wat hapjes en drankjes uit het land in huis halen. Bij ieder hapje of slokje proef je je vakantie al een beetje, en neemt de voorpret extra toe. Ga je naar Spanje? Dan kun je kiezen voor een lekkere Spaanse wijn, of maak eens zelf Sangria. Een goede wijn kopen kan ook online, daar kun je de verschillende Spaanse wijnen goed met elkaar vergelijken. Haal er wat lekkere tapas bij, of maak een paella, en de vakantie lijkt opeens heel dichtbij!

Maak plannen en bekijk beelden

Een andere leuke manier om extra te genieten van je voorpret, is alvast plannen maken. Wat wil je ter plekke allemaal gaan doen? Naar het strand, natuurlijk, maar zijn er misschien ook wat leuke dorpjes of mooie bezienswaardigheden in de buurt? Struin lekker rond in de omgeving via Google Maps, en noteer alvast de dingen die je graag wilt gaan doen. Zo ben je al helemaal voorbereid als je eenmaal op de bestemming bent aangekomen, voorkom je dat je ter plekke dingen over het hoofd ziet én dompel je jezelf al helemaal onder in de sferen van je bestemming.

Wat geld opzijzetten om leuke dingen mee te kunnen doen

Heb je je vakantie geboekt, dan is een andere manier van voorpret beleven ook mogelijk door wat geld opzij te gaan zetten om ter plekke leuke dingen van te gaan doen. Maak een spaarpot, een echte of een ‘potje’ op je bankrekening, en maak er af en toe wat naar over. Iedere keer wanneer je dat doet denk je alvast aan je vakantie, ga je je er extra op verheugen én weet je dat je ter plekke in ieder geval genoeg budget hebt om leuke dingen te gaan doen. Zo maak je het aftellen naar je vakantie niet alleen leuk, maar ook nog eens erg handig.

Read more

Local News