Veilig de weg op: zorg dat je ruiten heel zijn!

Share

Momenteel komen we bijna nergens, maar als we dan op weg gaan, dan is het wel van belang dat de auto in orde is. De voorruit is daarbij van levensbelang. Deze moet compleet in tact zijn om veilig de weg op te kunnen gaan. Een klein sterretje, veroorzaakt door een opspattend steentje, is zó opgelopen, maar gelukkig ook zó weer hersteld. Autoruit reparatie wordt in veel gevallen gewoon vergoed door je verzekering, dus waarom zou je in een onveilige auto de weg op gaan?

De kosten voor het vervangen van je voorruit zijn hoger!

Je kunt natuurlijk denken dat zo’n sterretje best meevalt. Tot je ‘s ochtends, na een late nachtvorst, bij je auto aankomt en ontdekt dat de ruit volledig is doorgescheurd. Dan ben je verder van huis, ook al kun je nu niet veilig weg. Voorruit vervangen kosten zijn veel hoger dan het laten repareren van je autoruit. Een sterretje wordt met een speciale hars gevuld, hierdoor is de ruit net zo sterk als voor de schade en het hele proces neemt maar een paar minuten in beslag. Ook kun je vaak gewoon naar de GlasGarage rijden om de reparatie te laten uitvoeren. Is je autoruit echt doorgescheurd? Dan zal de ruit vervangen moeten worden. Dat kost meer tijd, meer geld en het kan zomaar zijn dat je niet veilig de weg op kunt voor de ruit is vervangen.

GlasGarage komt ook op locatie

Als het niet veilig is om met een kapotte ruit de weg op te gaan, dan komt GlasGarage ook op locatie. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je lease- of verzekeringsmaatschappij daarmee akkoord gaat. Ook kan de reparatie dan alleen plaatsvinden als het weer het toelaat. Voor het beste resultaat is het handig als de auto tijdens de reparatie binnen staat.

Wat kost een autoruit reparatie of vervanging?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals bijvoorbeeld de plaats van de schade, het merk en type van de auto en natuurlijk je eigen verzekering. Ben je WA verzekerd? Dan zul je de reparatie of vervanging zelf moeten betalen. Ben je WA beperkt casco verzekerd? Dan kost een autoruit reparatie je in de meeste gevallen niets en betaal je alleen een vooraf gesteld bedrag aan eigen risico. Ben je WA volledig casco verzekerd? Dan zijn zowel de reparatie als de vervanging van je autoruit in de meeste gevallen gratis.

Het is altijd zo’n gedoe met de verzekering…

Nou, dát valt dus reuze mee! Je hoeft zelf geen contact op te nemen met je verzekering. Dat zit gewoon in bij de service. Net als de levenslange garantie én het perfecte resultaat door het gebruik van de juiste kitten en ruiten.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News