Veilig rijden tijdens de winter? Daar heb je winterbanden voor nodig!

Share

We willen allemaal veilig van A naar B komen. En daar moet je soms wat moeite voor doen. Voor het echt koud gaat worden en de wegen glad en verraderlijk, kun je maar beter je auto voorzien van BMW winterbanden. Deze winterbanden zorgen voor meer grip op de weg en dus voor een betere beheersing van je auto. Je glijdt niet meer alle kanten op. Winterbanden hebben een grover profiel dan zomerbanden en dat merk je direct!

Voordelen van BMW winterbanden

Als de temperatuur onder de 7 graden zakt, is het echt verstandig om BMW winterbanden onder je auto te laten zetten. Maar waarom is dat zo belangrijk?

  • Winterbanden zijn van een andere soort rubber gemaakt. Een soort die soepeler blijft en daardoor meer contact met de weg blijft houden. Dit zorgt voor meer stabiliteit en meer grip op de weg.
  • Winterbanden hebben een ander profiel dan zomerbanden. Door dit profiel wordt ervoor gezorgd dat water (of dat nu van regen is of gesmolten sneeuw of ijs) gemakkelijker kan worden afgevoerd. Er blijft geen laagje op de band liggen.
  • Winterbanden zorgen ervoor dat je remweg, ook in de sneeuw, een stuk korter is. Zo kun je veilig onderweg gaan.

Kan ik dan niet het hele jaar op winterbanden rijden?

Het is niet verstandig om het hele jaar op winterbanden te rijden. Deze banden zullen bij temperaturen van boven de 15 graden hun effect verliezen en sneller slijten dan zomerbanden. Daarbij blijft de wrijving van winterbanden, ook in de warmere maanden, groter. Dit zal zorgen voor meer brandstofverbruik dat merk je weer enorm in je portemonnee. Ook is het natuurlijk beter voor het milieu wanneer je zo zuinig mogelijk rijdt.

Maar het wisselen is zo’n gedoe!

Welnee, zeker niet wanneer je een apart stel BMW velgen met BMW winterbanden er om hebt staan. Je wisselt dan je complete velg en hoeft alleen de bandenspanning nog maar goed te controleren. Het grote voordeel is dan ook dat het terugwisselen naar zomerbanden een stuk sneller zal gaan. Laat je je banden wisselen bij een expert? Dan is de kans groot dat hij de complete wielen voor je opslaat. Zo ben je altijd verzekerd van veilig rijden, zowel in de zomer als in de winter.bmw velgen

Laat bij iedere wissel je banden controleren

Zodra je wisselt van zomer- naar winterbanden, laat dan de banden die van je auto komen even controleren. Is het profiel nog goed, is de conditie van de banden nog goed? Geen scheurtjes in het rubber en geen uitgedroogde plekken? Het is verstandig om dit direct te (laten) doen. Zo weet je zeker dat je het volgende seizoen ook weer veilig op weg kunt gaan.

Voel je niet té veilig met winterbanden

Wanneer je winterbanden onder je auto hebt, wil dat nog wel eens een vals gevoel van veiligheid geven. Je denkt dan misschien dat je harder kunt rijden in de sneeuw en als het gevroren heeft. Want: winterbanden. Maar blijf goed opletten. Winterbanden onder je auto zijn in de winter inderdaad veel veiliger. Maar ze geven geen vrijbrief om te rijden zoals je dat in de zomer zou doen. Sneeuw en ijs blijven verraderlijk en ook met winterbanden zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is dus altijd verstandig om je rijstijl aan te passen aan de weersomstandigheden en aan de kwaliteit van de wegen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News