Waarom hybride werken en gedegen IT beheer hand in hand gaan

Share

IT beheer is natuurlijk altijd al zeer belangrijk geweest binnen elke organisatie. Maar sinds mensen massaal zijn gaan thuiswerken is goed onderhoud aan de IT infrastructuur van jouw organisatie nóg belangrijker geworden. Je kunt wel stellen dat hybride werken en gedegen IT beheer vandaag de dag niet meer zonder elkaar kunnen. Wij vertellen je waarom.

Thuiswerken is het nieuwe normaal

Hoewel het thuiswerkadvies sinds eind september is komen te vervallen is thuiswerken helemaal ingeburgerd en omarmd. I&O Research heeft een onderzoek gedaan onder werkende Nederlanders waaruit is gebleken dat men zeker de helft van de werkuren thuis wil blijven besteden. Van de ondervraagden geeft 41% aan minder vaak, of zelfs helemaal niet meer, te willen reizen naar kantoor. Waar ‘voor corona’ thuiswerken vaak uit den boze was, is dit tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving.

Veiligheidsrisico's van hybride werken op het IT beheer

Doordat een groot deel van de werkende Nederlander met grote regelmaat thuis werkt dienen werkgevers tegenwoordig voor elke werknemer twee volledige werkplekken te beheren. Dit betekent ook: dubbel kans voor cybercriminelen om toe te slaan.

Zo heeft de massale adoptie van diverse (onveilige) samenwerkingstools ertoe geleid dat cybercriminelen in staat zijn geweest nieuwe aanval methodes te ontwikkelen. Het is daarom belangrijker dan ooit dat niet alleen de IT afdeling, maar het voltallige personeel, zich bewust is van veiligheidsrisico's.

IT beheer uitbesteden

De technologie ontwikkelt razendsnel en de cybercriminelen ontwikkelen net zo hard mee. Het is voor een organisatie onmogelijk om te verwachten van eigen personeel dat zij te allen tijde op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en trucs die de criminelen uithalen om binnen te dringen bij de organisatie. Alleen een professionele partij die gefocust is op IT beheer is in staat hierin mee te bewegen. Het uitbesteden van IT beheer aan een gedegen partij is vaak een goede oplossing. Hiermee weet je in ieder geval zeker dat de kans om slachtoffer te worden van cybercrime verkleind wordt. En mocht de cybercrimineel toch zien dat jouw digitale deur op een kiertje staat en daardoor binnenkomt; een gedegen IT beheer partij, zoals bijvoorbeeld 2ICT, zorgt er ook voor dat er regelmatig back-ups worden gemaakt van jouw systeem, hierdoor weet je in ieder geval zeker dat jij niets kwijt zult raken. Wel zo’n fijn idee.

Read more

Local News