Waarom je een autoverzekering per kilometer moet afsluiten

Share

Een autoverzekering is altijd belangrijk. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, maar kan voor hoge kosten zorgen. Het is daarom verstandig een passende verzekering af te sluiten om verrassingen te voorkomen. 

Ookal ben je niet van plan elke maand een deuk in je auto te rijden, maar stel dat je het wel zou doen,  dan zijn er allerlei regels en moeilijke clausules  die ervoor zorgen dat die deuk misschien helemaal niet wordt vergoed. Tegelijkertijd zul je ook niet maandelijks een deuk in je auto rijden, maar zelfs als je dat wel doet, zijn er allerlei moeilijke regels en clausules die ervoor zorgen dat die deuk misschien wel helemaal niet vergoed wordt. Waarom zou je dan toch elke maand hetzelfde bedrag moeten betalen voor je autoverzekering? Gelukkig bestaat er een voordeligere optie: de autoverzekering per kilometer. Hieronder vind je meer informatie over deze verzekering. Kies de juiste verzekering voor je situatie en rijdt gerust de weg op.

Wat houdt een autoverzekering per kilometer in?

Bij een gewone autoverzekering betaal je vooraf een afgesproken bedrag. je rijgedrag gedurende het jaar maakt geen enkel verschil. Een kilometerverzekering is anders. Aan het begin van het jaar schat je hoeveel kilometer je denkt te gaan rijden. Rijdt je minder kilometers per jaar dan je had ingeschat? Dan krijg je het overschot terugbetaald. Rijd je meer kilometers? Ook dat is geen probleem. Je kunt dit bedrag achteraf aanvullen, zodat je altijd goed verzekerd blijft. De limiet is overigens 25.000 kilometer per jaar: daarboven betaal je een vast tarief en hoef je niet bij te betalen voor extra kilometers. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over onaangename verrassingen in je jaarrekening

Wat kun je verzekeren?

Je kunt je auto op verschillende manieren laten verzekeren en zelf een dekkingsbedrag. Het wettelijke vereiste is dat je verzekerd bent in geval van schade aan anderen. Hiernaast kan je je ook  extra laten verzekeren voor schade aan uw eigen auto buiten je schuld (bijvoorbeeld bij storm of hagel). Als u een wrak bestuurder bent, kan het een goed idee zijn om een uitgebreide verzekering af te sluiten. Alle schade, of je nu schuld hebt of niet, is dan voor je gedekt. Naast het vergoeden van de schade biedt je autoverzekering je ook pechhulp, rechtsbijstand, een bestuurdersverzekering en een BOB-dekking. Zo kan je je autoverzekering afstemmen op wat je denkt nodig te hebben. Zo geniet je van een verzekering op maat, waarbij je nooit onnodig betaalt voor een dienst waar je geen gebruik van maakt.

Read more

Local News