Waarom zou je nu voor een e-bike kiezen?

Share

Is het aantrekkelijk om nu voor een e-bike te kiezen? Eigenlijk wel. Er zijn de laatste tijd allerlei mooie nieuwe mogelijkheden ontstaan waar je als man direct van kunt profiteren. Denk aan het leasen van de elektrische fiets. Dat maakt het juist ook interessant om eens te kijken waar om je nu voor de e-bike zou moeten kiezen. Ook is het goed om eens door te nemen op welke zaken je moet letten als je voor de elektrische fiets kiest. Zo maak je direct een goede start met je nieuwe fiets.

Minder duur dan ooit

De belangrijkste reden om nu voor een e-bike te kiezen is natuurlijk geld. Het is minder duur dan ooit om aan de elektrische modellen te komen. Dat komt in de eerste plaats doordat er veel modellen op de markt zijn gekomen van fabrikanten die in het budgetsegment zijn gaan zitten. Zo zijn de kosten dus flink omlaaggegaan. Een andere reden waarom het minder duur is, is de opkomst van het leasen van de e-bikes. Daardoor zijn ook de dure modellen beter bereikbaar. Dat maakt het dus ook zo interessant om er nu voor te gaan als fietser.

Tientallen kilometers elektrisch wegtrappen

De elektrische fiets had lange tijd met hetzelfde probleem als de elektrische auto te maken. Onder veel mensen leefde de zogenaamde range anxiety. Ook wel bekend als angst voor de beperkte actieradius. Die angst is echter wel voorbij. De meeste e-bikes kunnen inmiddels afstanden aan die de 100 kilometer beginnen te naderen. Daar moet je dan wel een volle accu voor hebben. Dat neemt niet weg dat je wel op een goede manier lekker de hele middag op pad kunt en op het moment dat je een flinke klim of stevige tegenwind tegenkomt niet direct plat op het stuur gelegd wordt.

Prijs op langere termijn

Als het gaat om de aanschaf van de fiets, is het belangrijk om ook een andere factor mee te wegen. Op de langere termijn is het namelijk helemaal niet zo duur. Goed, de aanschaf vergt wel wat van je. Daarna is het echter wel zo dat de kosten voor onderhoud en reparatie relatief beperkt blijven. In dat opzicht kan je dus stellen dat je met één uitgeven direct voor vele jaren klaar bent. Wanneer je leaset, dan is dat natuurlijk allemaal al helemaal niet aan de orde. Dat is ook interessant.

Je werkgever enthousiasmeren

Stel nu dat je voor het leasen van een e-bike wilt kiezen. Dan is het wel belangrijk dat je je werkgever hierin mee kunt nemen. Dat betekent dat je de volgende keer wanneer jullie je passie voor mooie en snelle auto’s bespreken tijdens een informeel gesprekje, het best goed is om dit gesprek eens richting de e-bike te sturen. Er is immers op dit gebied ook genoeg gaande als het om snelheid en design gaat. Voor je het weet heb je hem ook gek gemaakt en kunnen jullie gewoon gebruikmaken van het fietsenplan dat hierin kan voorzien.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News