Wat is de juiste werkhouding?

Share

De laatste tijd hoor je misschien de term zitten is het nieuwe roken weleens. Dat komt doordat zitten een groot probleem voor de gezondheid aan het vormen is. Aan de andere kant is het wel zo dat de meeste moderne beroepen nu eenmaal zittend worden gedaan. Dat betekent dat het dus belangrijk is om eens te kijken wat nu eigenlijk de ideale werkhouding is. Hoe kan je zorgen dat je gewoon je werk kunt doen, maar wel ook gewoon in goede gezondheid blijft? Een aantal tips om je op weg te helpen vind je alvast op deze plek bij elkaar.

Regelmatig van houding wisselen

Wat in ieder geval in recent onderzoek is aangetoond, is dat het wisselen van houding van grote waarde kan zijn. Wanneer je een sta-zitbureau gebruikt, dan zal dit je gezondheid flink ten goede komen. Vooral omdat je door regelmatig te gaan staan je stofwisseling op gang houdt. Dat is een belangrijke factor. Bovendien zal je werkgever er ook blij mee zijn. Geleken is dat mensen die deels of geheel staand werken productiever zijn. Dat kan dus ook voor zelfstandigen een aantrekkelijke factor zijn. Het kiezen voor de dit bureau is dus in ieder geval wel aan te raden.

De optimale zithouding vinden

Omdat er nu eenmaal toch ook veel gezeten zal worden, is het wel belangrijk om dit in de optimale houding te doen. Om die reden is het dus ook in ieder geval belangrijk om aan een aantal zaken veel aandacht te besteden. Dat begint al bij het kopen van een goede stoel. Dit is een stoel die bijvoorbeeld geheel in te stellen is. Het is ook een stoel die op veel verschillende manieren ondersteuning biedt. Dit zorgt ervoor dat klachten aan de rug en de gewrichten die veel optreden minder snel aan de orde zullen zijn.

De stoel goed instellen

Een bureaustoel kiezen die ergonomisch is alleen niet genoeg. Het is dan wel ook van belang om deze op de juist manier in te stellen. Een goede stoel die verkeer ingesteld staat is nog niets waard. Dat is op zichzelf dus al belangrijk om te weten. Het gaat om de rug, de knieën en de schouders als het gaat om de juiste instellingen. Maak deze drie punten dus ook belangrijk. Om je hierbij op weg te helpen is het goed om de volgende punten in ieder geval in acht te nemen. Dan kan er weinig aan fout gaan.

De juiste hoek vinden

Wanneer je op de stoel gaat zitten, dan is het belangrijk om dat onder de juiste hoek te kunnen doen. Dat betekent dat je knieën 90 graden gebogen moeten zijn wanneer je op de stoel zit. Hoger of lager zitten maakt de hoek te klein of te groot, met gevolgen voor je kniegewrichten. Dit wil je juist voorkomen. Bedenk daarbij dat 90 graden alleen 90 graden is wanneer je je voeten plat op de grond hebt. Wanneer je dit op de juiste wijze hebt gedaan, dan kan je vanaf daar verder werken aan de andere instellingen.

De armleuningen op de juiste hoogte

Waar het gaat om de schouders is het belangrijk om de armleuningen op de juiste hoogte in te stellen. De armen erop kunnen leggen zodat de schouder volledig ontspannen blijft is er belangrijk. Dit kan echter natuurlijk pas gedaan worden wanneer de stoel op de juiste hoogte staat in gesteld met betrekking tot de knieën. Daarom is dit altijd de tweede handeling die volgt op het instellen van de zitting. De juiste armsteunhoogte helpt de schouders, maar ook de armen. Dit kan dus veel goeds doen bij het juiste instellen ervan. Een goede reden om dit te doen.

De rugleuning als slotstuk

Wanneer de knieën, schouders en armen verzorgd zijn, is er natuurlijk nog één belangrijke stap te gaan. Het gaat dan natuurlijk om de rug. Van veel zitten kunnen allerlei rugklachten komen. Om die reden is het dus ook belangrijk om veel tijd en aandacht aan de rugleuning te besteden. Let er vooral op dat je niet te veel gat hangen. Aan de hand van de instellingen met betrekking tot de knieën en de armen is al snel aan te voelen op welke stand de rugleuning vooral steun kan geven. Dat is de laatste stap.

De stoel van de directeur

Bedenk je wel één ding goed. Een ergonomische stoel hoeft niet lelijk te zijn. Het is natuurlijk wel ook leuk voor jou als moderne man om een aantrekkelijke stoel te kiezen. Een Scarface-model, zou je het kunnen noemen. Kies dan voor een directeursstoel. Ook deze stoelen kan je in allerlei goede ergonomische vormen vinden tegenwoordig. Dat maakt het meer dan de moeite waard om erin te investeren. Dat is ook direct goed voor je uitstraling naar buiten toe. Dat speelt minstens zo veel mee als de steun die je aan je rug en knieën kunt geven met dit model.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News