Wat is de prijs van een hoortoestel? Hier lees je er meer over

Share

Als je slechthorend bent, maakt het dragen van een hoortoestel het mogelijk je gehoor optimaal te benutten. Vooral in moeilijke of luidruchtige situaties kan een hoortoestel gemak bieden. Een gehoorapparaat stelt je in staat te luisteren, te communiceren en je dagelijkse activiteiten op een betere manier te ondernemen.

Helaas zijn de kosten van hoortoestellen de belangrijkste reden waarom veel mensen afzien van deze belangrijke en soms zelfs levensveranderende toestellen. Hoewel de prijzen van hoortoestellen inderdaad aan de hoge kant zijn, is dat vaak echter niet nodig.

Wat kost een hoortoestel? De prijzen kunnen variëren van minder dan € 250,- tot meer dan € 2.500,- per apparaat, afhankelijk van het technologie niveau. Het is echter goed om te beseffen dat de verzekeringsmaatschappij in de meeste gevallen meebetaalt aan de kosten van een hoortoestel en in sommige gevallen het toestel zelfs geheel vergoedt.

Hoortoestellen kunnen een grote verbetering in je levenskwaliteit betekenen.

De moderne hoortoestellen zijn net kleine computers die je helpen de frequenties van het door jou gehoorde geluid te verbeteren en versterken.

Factoren die de kosten van hoortoestellen beïnvloeden zijn onder andere de functies en de gebruikte technologie. Innovaties als Bluetooth, smartphone-apps, draadloze componenten en zelfs meerdere kanalen om het volume van bepaalde frequenties aan te passen, verhogen allemaal de kosten van hoortoestellen.

Heb je een of twee hoortoestellen nodig?

De meeste mensen met gehoorverlies hebben twee hoortoestellen nodig en in sommige gevallen dekt de verzekeringsmaatschappij de kosten. Het hoge prijskaartje is echter vaak een barrière om hoortoestellen aan te schaffen om beter te kunnen horen. Als het op de kosten aankomt, is er immers veel om rekening mee te houden.

Verschillende hoortoestellen hebben verschillende eigenschappen die voordelen kunnen bieden. Denk aan richtmicrofoons, een automatische volumeregeling, ruis- en feedback reductie en batterijen met een verlengde levensduur. Er zijn daarnaast ook extra functies beschikbaar die kunnen helpen bij werk of hobby's, zoals waterdichte hoortoestellen, draadloze streaming om met telefoons en digitale muziekspelers te verbinden of geluid generatoren om het geluid van oorsuizen te verminderen.

Laat je goed informeren voordat je een hoortoestel koopt

Dat is één van de manieren om te besparen op een hoortoestel. Vergoeding hoortoestel, heeft te maken met een aantal factoren. Zoals genoemd, is een van die factoren het technologie niveau. Ook de functies die je zou kunnen toevoegen aan het apparaat hebben daarnaast invloed op de prijs.

Voordat je een hoortoestel aanschaft, is een grondig gehooronderzoek nodig. De audioloog is een opgeleide professional die een lichamelijk onderzoek van je oren en verschillende gehoortesten uitvoert. Hij of zij kan de oorzaken van de achteruitgang van je gehoor beoordelen en bepalen hoe je het beste verbeteringen kunt aanbrengen. Daarnaast kan de audioloog je advies en begeleiding bieden.

Hoortoestellen zijn een belangrijke investering. Er is een heel goede reden voor de hoge kosten, zeker als je denkt aan alle functies die beschikbaar zijn om je gehoor te verbeteren. Er zijn functies die je nodig hebt, terwijl andere functies overbodige luxe zijn. Je audioloog is er om je te helpen de juiste hoortoestellen voor jouw budget te vinden.

Read more

Local News