Wat te denken van de tequila van Tesla?

Share

Wil je eens een drankje voorschotelen dat de tongen gegarandeerd losmaakt? Dan kies je voor tequila natuurlijk. De drank is al vele jaren hip, getuige de grote hoeveelheid sterren die erin investeren. George Clooney verdiende er zelfs meer mee dan met zijn filmdeals. Nu kun je ook een tequila kopen de goed past bij je nieuwe elektrische auto. Teslaquila zal als het aan grote baas Elon Musk ligt binnenkort al in de winkels liggen. Wat mag je hier als liefhebber eigenlijk van verwachten? Of moet je er juist even helemaal niets van gaan verwachten?

Geen grote grap

Doordat Elon Musk nogal eens grappen wil uithalen op Twitter en hij ook de tequila op deze manier presenteerde, dachten veel volgers dat het op de markt brengen van het drankje niet serieus zou zijn. Het zou een vroeger 1 aprilgrap zijn. Of het zou een manier zijn om de aandacht van al het negatieve nieuws rondom de autofabrikant weg te halen. Inmiddels blijkt echter wel duidelijk dat het helemaal geen grap is en dat Musk bloedserieus is in zijn nieuwe missie. Hij is vastbesloten om met de nieuwe drank een nieuw succes te gaan vieren zoals alleen hij dat kan.

De naam is al vastgelegd

Inmiddels is wel duidelijk dat het allerminst om een grap gaat. Bijvoorbeeld doordat de merknaam Teslaquila al enige tijd is vastgelegd bij het Amerikaanse patentbureau. De tweets over tequila van Musk kwamen daardoor ineens in ander licht te staan. Zeker toen hij zelf aangaf: Teslaquila coming soon. Dat het serieus mag dus inmiddels wel duidelijk zijn. Dat daardoor de verwachtingen ook heel hooggespannen zijn mag ook niet vreemd zijn. Musk heeft immers heel veel hele succesvolle dingen gedaan, dus dat schept een verwachtingspatroon als het om zijn drankje gaat. Dat werpt dus ook direct wat nieuwe vragen op.

Likeur van 40 procent

Het is dus nog even afwachten of de smaak van de tequila kan voldoen aan de hoge verwachtingen. In ieder geval zijn inmiddels al wel wat kenmerken duidelijk geworden. De likeur zal een alcoholpercentage van 40 procent hebben. Het wordt een agavetequila. Daardoor wordt het dus ook echt een drank voor fijnproevers. Over bijvoorbeeld de prijs en de distributie is nog niet zo heel veel bekend, maar dit zal binnenkort veranderen. De flessen die op de foto’s van Musk afgebeeld zijn hebben zelfs al een logo, dus alles lijkt in stelling om de markt op te gaan met de drank.

Drinken en rijden, nee toch?

Het is natuurlijk enigszins opvallend dat Musk zich op de tequila stort. Hij is immers lange tijd het gezicht van Tesla het automerk geweest. Ook met SpaceX voor ruimte vervoer en hyperloop voor supersnel openbaar vervoer heeft hij zich ingespannen voor vervoersdiensten. Dat hij daar nu een drupje alcohol aan toevoegt voelt daardoor wel wat vreemd aan. Toch zal de grote baas zich ook blijven inspannen voor verkeersveiligheid, zo liet hij al optekenen in interviews rondom de komst van zijn nieuwste product. Dit blijft hij even belangrijk vinden als hij altijd al deed, zo stelde hij.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News