Welke populaire koffiesoorten zijn ideaal om thuis te drinken?

Share

Koffie: je kunt het op allerlei manieren bereiden. En dan doen we dan ook veelvuldig! Iedereen heeft weer een eigen smaak met eigen voorkeuren als het aankomt op koffie. Wil je eens iets anders uitproberen of ben je benieuwd welke koffiesoorten er populair zijn om thuis te zetten? We lichten het toe in dit artikel!

Koffiepads en koffiecups

Veel mensen kiezen voor gemak bij het zetten van de koffie. Koffiepads en -cups zijn een uitkomst, omdat je nog maar weinig moeite hoeft te doen om een lekkere kop koffie te kunnen drinken. Ideaal bijvoorbeeld als je ’s ochtends haast hebt, of als je iets anders te doen hebt met je tijd. Als je elke dag weer veel koppen drinkt, doe je jezelf er ook een plezier mee. De capsules van Nespresso zijn geliefd, voor een smakelijk bakje. Ook Senseo kennen we natuurlijk allemaal. Koffie bereiden was nog nooit zo eenvoudig!

Espresso

Houd je van sterke koffie? Dan is espresso iets voor jou! Het gaat om een klein kopje koffie, aangezien er maar weinig water bij de bonen komt. Dat maakt het bakje sterk en krachtig van smaak. Veel mensen drinken espresso voor een ware energieboost. Zoek lekkere koffiebonen uit om espresso mee te maken, waarbij je specifiek voor espressobonen kiest. Denk aan de bonen van illy koffie, in de gewenste branding. Het is slim om eens wat verschillende opties uit te proberen, om erachter te komen hoe jij je espresso het liefst drinkt.

Filterkoffie

Als je op zoek bent naar ‘gewone’ koffie, dan zit je met filterkoffie goed! Dit is zwarte koffie uit een filterapparaat, waar meer water bij zit dan bij een espresso. Een alom geliefde koffievariant! Met een goed filterapparaat in huis zet je de heerlijkste koppen koffie. En denk ook weer na over de perfecte branding: heb je de bonen graag donker of juist wat lichter gebrand? Bij filterkoffie zijn lichter gebrande bonen vaak een stukje smaakvoller.

Cappuccino

Koffie met melk is uiteraard tevens een optie! Je kunt koffiemelk bij je zwarte kop koffie gooien, maar het is nog wel lekkerder om een cappuccino te maken met opgeschuimde melk. Dit is niet voor niets een populair drankje. Het maken van een cappuccino is eenvoudiger dan je mogelijk denkt! Haal bijvoorbeeld een koffiezetapparaat in huis waarbij je melk kunt opschuimen. Of zorg voor een losse melkopschuimer. Dat gaat in ieder geval goed smaken. Zo’n kop koffie met melk is immers toch nóg dat beetje meer bijzonder – heerlijk om daar af en toe mee uit te pakken.

Oploskoffie

Als laatst kun je ook oploskoffie in huis halen. Hier hoef je alleen wat heet water bij te gooien: lekker eenvoudig. Zeker als je van koffie met een smaakje houdt, kun je dit eens uitproberen. Al wordt het door de ware liefhebbers niet zozeer als ‘echte’ koffie gezien. Maar het gaat erom wat jij het liefst drinkt!

Read more

Local News