Zo gaan websites er in de toekomst uitzien

Ben je een internetondernemer? Of heb je een hobbyblog? Wat je ook doet onder werktijd of in je vrije uurtjes, als je met internet te maken hebt, dan zal je altijd beducht moeten zijn op het feit dat de ontwikkelingen voortdurend doorgaan. Ook in de komende tijd kan je er weer op rekenen dat er flink wat zal gaan veranderen. Bijvoorbeeld op het gebied van webdesign. Het kan dus ook heel leuk zijn om alvast eens te gaan bekijken hoe websites er in de toekomst uit zullen gaan zien. Doe er je voordeel mee.

Minder en minder

De websites worden steeds strakker en kaler. Waar er een tijd was waarin de hoeveelheid banners, pop-ups en andere toeters en bellen de boventoon voerden ligt wel achter ons. Juist snelheid is waar je je op kunt onderscheiden tegenwoordig. Daarom is het belangrijk om zo min mogelijk op je website te hebben, buiten de echte informatie die nodig is natuurlijk. Hoe sneller de website, hoe blijer je je bezoeker of klant kunt maken. Met het gevolg dat ze meer kopen, vaker langskomen of je sneller zullen aanraden bij anderen. Alleen maar voordelen voor jou als websitehouder dus.

Rond is het nieuwe recht

In de 25 jaar dat internet nu in de mainstream aan het opereren is, is alles altijd heel erg recht geweest. Hoeken en lijnen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in het ontwerp. Die tijd is inmiddels voorbij. De afgelopen tijd werd al duidelijk dat rond het nieuwe recht is, maar de komende tijd wordt dit nog veel meer. Bedenk je ook dat veel ontwerpers van devices zich meer en meer met ronde vormen bezighouden. Daardoor komt alles weer mooi bij elkaar en krijg je een natuurlijker, flexibeler en mooier geheel waar iedereen gewoon simpelweg heel erg blij van wordt.

Bewegende beelden, maar dan statisch

Bewegende beelden speelden sowieso al een steeds grotere rol online. Ook op websites. Video is bijvoorbeeld veel belangrijker geworden. Zoals ook communiceren via gifs heel gewoon is geworden in recente jaren. De gif heeft nu een volgende ontwikkeling doorgemaakt. Daardoor zijn er nu gifs die als cinemagraphs door het leven gaan. Dit zijn statische afbeeldingen waarin één element wel bewegend is. Een foto van een waterval waarbij wel het water blijft stromen bijvoorbeeld. Of stilstaande voetballers maar een bewegende bal. Er zijn heel veel mogelijkheden en het worden er nog heel veel meer. Ook leuk om lekker mee te gaan spelen natuurlijk.

Websites worden snel, sneller, snelst

Tot slot zal één ding nooit veranderen als het om webdesign gaat. Er wordt altijd gezocht naar manieren om het allemaal nog sneller te maken. Je denkt misschien dat het al bijna niet meer sneller kan, maar niets is minder waar. Er zijn nog allerlei zaken die heel veel beter kunnen, zo stellen de kenners. Die zaken gaan zij dan ook in de komende jaren aanpakken. De banners en pop-ups verdwenen dus al, zoals gezegd. De vraag is nu dus: wat is het volgende element waar we zonder kunnen? Headers, foto’s, video’s, tekst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwe trend op telefoongebied: opvouwen

Het mag duidelijk zijn wat de volgende grens is die door telefoonfabrikanten verlegd gaat worden. Het opvouwen van smartphones wordt...

Zo laat je iedereen in huis veilig internetten

Als man zorg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je familie. Die probeer je bijvoorbeeld te beschermen als...

De meeste goals zie je bij Paris Saint-Germain

Van de koplopers in de vijf grote Europese voetbalcompetities scoort Paris Saint-Germain de meeste doelpunten. De ploeg uit de Franse...

De 4 mannelijkste jassen voor deze winter

De koude dagen van het jaar zijn in Nederland niet zonder goede jas te trotseren. Dit geeft je mooi ook...

De beste bieren voor de wintermaanden

De winter is nu niet bepaald bekend vanwege de overvloed aan lekkere bieren die er in dit seizoen gebrouwen worden....