Zo kan je ondernemen als Elon Musk

Share

Elon Musk is tegenwoordig vooral bekend van Tesla en SpaceX. De Zuid-Afrikaan is echter veel langer bezig met ondernemen. Bovendien heeft hij veel succes gehad door de jaren heen. Inmiddels heeft hij meer dan een handvol bedrijven en projecten tot een goed einde gebracht, of draaien ze nog altijd in de top mee. Alleen maar meer reden om dus eens te bekijken wat je hier allemaal van kan leren als kleine ondernemer. Hoe boek jij ook grote successen met de projecten die jij als ondernemer aanpakt? Denk in ieder geval aan het volgende.

Calculeer falen altijd in

Falen is essentieel, zo stelt Musk. Dat komt omdat je nu eenmaal nieuwe paden aan het bewandelen bent. Als je niet faalt, dan is je innovatie waarschijnlijk niet sterk genoeg. Natuurlijk is het belangrijk om uiteindelijk succes te boeken. Dat is immers de reden waarom je aan je bedrijf bezig bent. Dat neemt niet weg dat het wel van groot belang is om erop te rekenen dat je onderweg zal falen. Alleen op die manier kan je er ook echt iets van maken, zo stelt Musk. Calculeer dit dus ook altijd in als ondernemer.

Zuig alle informatie volledig op zoals Elon Musk

Het is belangrijk om veel informatie op te zuigen. Musk doet dat door heel veel te lezen. Er is allerlei kennis beschikbaar waar je mee aan de slag kan gaan. Blijf dit ook altijd doen. Wat je niet weet, kan je altijd nog leren op die manier. Overigens is het goed om te weten dat dit geen specifieke kwaliteit van Musk is. Er zijn namelijk heel veel andere succesvolle mensen die veel boeken lezen. Op die manier leren zij veel. Je kan daar dus uit leren dat dit een beproefd recept voor succes als ondernemer is.

Durf een risico te nemen zoals Elon Musk

Het is ook belangrijk om risico’s te nemen. Dit geldt eigenlijk voor alle ondernemers, groot en klein. Wel is het zo dat de man achter bijvoorbeeld PayPal en Tesla wel net wat meer lef heeft dan andere mensen. Alleen al om die reden is het dus ook vaak gebleken dat hij veel heeft kunnen bereiken. Wanneer je niet bereid bent om de risico’s te nemen, dan zal je er ook geen succes van kunnen maken. Risico nemen is ook de enige manier waarop je kan zorgen dat je op een innovatieve manier bezig kan zijn.

Durf je open te stellen

Het is ook belangrijk om steeds weer iets verder te reiken. Dat betekent dus eigenlijk dat je steeds iets beter moet blijven worden. Anders kom je niet verder. Dat betekent ook dat je je open moet stellen voor dingen die je als negatief kan ervaren. Eerder ging het al over durven falen. Een ander voorbeeld is het aankunnen van kritiek. Ook dit is een goede manier om te ontdekken waar het nog beter kan. Al dit soort zaken zijn dan ook goed om in je op te nemen. Ook al is het niet altijd leuk.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News